lle de france rasa ovaca

ovcar pocetnik da ne ureknem lepi jegnjici.e sad da se i ja malo predstavim ja sam dejan na forumu sam podugo a ovde evo od sada.bilo me je u govedarstvu dosta,tamo sam sreo dosta dobrih ljudi,domacina,a boga mi i prijatelja a sada ako da bog i ovde medju vama,posto sam resio da se i ja malo posvetim ovcarstvu.dobio sam od oca jednu ovcu sa zenskim jagnjetom na poklon,pa bi sada jos malo uvecao ,svoje malobrojno stado,i odabir je pao na il de france,samooo znate kako je ko kupuje njemu je skupo ko prodaje njemu je jeftino,mozda jer malo jaca cena.ali dobro sta da se radi!

Poslednja izmena od urednika:
Svaka cast,jako lepo.kakav je procenat jagnjenja ove godine kod Vas kolega Culetic?

- - - - - - - - - -

Piksi,druze,nije to velika cena 200 evra za zensko jagnje sa pedigreom.pa ne moze ono da kosta kao jagnje mesane rase za klanje 100 eura,samo sto je to vecini nas mnogo novca odjednom da damo...

pa da jeste tako.imam zelju da kupim jedno dva tri zenska i jedno musko ali S K U P O.pocecu najverovatnije sa necim jeftinijim pa cu da ubacujem ovnice il de france jeste duzi put,ali mozda malo jeftiniji

piksi brate izem ti dušu nemoj da mešetariš slušaj čoveka savu. nikad ništa neceš da imaš jedo šareno drugo crno.kupi dva ali ljudska dva.pa kad uđe u ovčarnik čoveka oni svi ko jedno ujednačeni lepi a i cenu mozeš da mu kazeš.skakvo se zaraziš takvo će i imaš kupi dobro da dobro prodaš .pogledaj slike od vojvođanina raj za oči

pa da jeste tako.imam zelju da kupim jedno dva tri zenska i jedno musko ali S K U P O.pocecu najverovatnije sa necim jeftinijim pa cu da ubacujem ovnice il de france jeste duzi put,ali mozda malo jeftiniji
Veruj mi,bolje kreni sa umaticenim grlima,nemoj kupiti 4,kupi dva,ali prava,ja to nisam uradio i kajem se,stado se prosirilo,a ni jedna umaticena,mogao sam ove godine uzeti 40000 za subvencije da su bile umaticene.Kasnije ako ti posao bude isao od ruke,ako budes uporan i ozbiljan i ti ces tvoje jaganjce prodavati po 200 evra,i onda ce ti se ta prva grla i te kako isplatiti.

ma savo u pravu si potpuno.nasao sam jagnjad kaze mi covek umaticena okolina kragujevca kaze mi 100 eur,bas cu da odem da vidim kakva su.pa recimo sledece godine da uzmem kvalitetnog ovnica iskreno meni se svidjaju culeticeve sto da krijem rekao sam javno,pa da probam da dobijem ono pravo.necu da izgubim nista toliko se krecu i jagnjad za klanje dobro malo bi jeftinije izasla.

Kolega "ovčar početnik" ove grla sa tvojih slika su odlična,reprezentativna i na kraju to se od tebe očekuje,kao jednog vrsnog odgajivača ovaca ove raase,sada valjda smijem da te pohvalim,među ovom "novom" ekipom valjda nema nekih kompleksaša. Pozdrav svima

Hvala kolege! :ppozdrav: Ima jos dosta toga da se uradi, lijepo je cuti pohvale ali treba biti i svjestan da moze jos mnogo bolje, jedino tako mozemo napredovati!
Daleko je to od " Vrha vrhova" kako kaze moj drug Strainac, ali mi je drago da pohvale dodju od covjeka koji je obisao najuglednije odgajivace IDF u Francuskoj i unio novine u nasem ovcarstvu!
Pozdrav svima :ppozdrav:!!!

Poslednja izmena:
sta kazete za ove ovce vrede li nesto?ne znam da li sam ih dobro slikao?nisu moje nego mozda uzmen neko jagnje odavde.

- - - - - - - - - -

meni je interesantno,pomesano stado,bolja nego cista rasa.probaj jedno 3-4da kupis pa ces videti,na cenu zive vage i gotovo

Nije ovo cist il de frans,mozda ima neke krvi,ali nije,pogledaj slike u temi pa ces zakljuciti sam.Sad vidim zasto ti trazi 100 eura za priplodno jagnje.

a ne bio sam kod tog juce bolja su ova mada su jos mala.ova sti ih ceni 100 eur imaju oko 30 kg i uopste mi se ne svidjaju.a ovaj covek prodaje po pijacnoj ceni.imam jednog ovna od njega u toru tj.moj otac.a na ovu jagnjad planiram da pustim sarolea ove godine posto ga imam a trenutno je kod kolege.pa sledece godine da kupim cistog od nekog naseg forumasa

Pozdrav svima.Vec duze vreme pratim vas na forumu i divim se vasim ovcama i ja sam jedan od zaljubljenika ile de france rase ovaca,kupio sam par grla pa bih zeleo da sa vama sticem iskustvo...

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh