lle de france rasa ovaca

Bocke pogledaj temu postavljanje fotagrafija.I dobro dosao

cestitam prinove stanicu...@bocke dobro dosao
danas je radjeno osemenjavanje ovac kod nas seme je ubacivano mlecnog ovna

depwk6.jpg
2ch9kqc.jpg
zl3cxw.jpg
ogwhp3.jpg

hvala stanicu,ekipu ne menjam sad samo gledamo buducnost,strpljenje to je zeljeni cilj

- - - - - - - - - -

hvala mailovac ekipa je prava ne menjaj samo napred dace bog da uspe i da imas ekstra grla,vreme treba :)

e da se i ja malo pohvalim.danas sam kupio dva zenska jagnjeta.kupio sam od coveka iz mog sela.ima 90 ovaca,melezi il de france i texela,e sad cega ima jos ne znam,uglavnom mu vidim ovna texela sada.izasli me po 10 000 din.imaju po 35 kg najmanje,stari 3-3.5 meseci.kod mene na pijacu 300 din bila jagnjad,znaci po pijacnoj ceni.slikacu sutra pa da ih ocenite.

pa savo ove godine cu da pustim sarolea na njih,imam mog koji se nalazi kod kolege,pa cu da ga doteram.

Poslednja izmena od urednika:
savo ovnica sarole imas da vidis u temi sarole ovce na strani 31 tada je imao 5-6 meseci a kakav je sada ne znam kod kolege je na prolece cu da ga doteram.ove jegnjce cu dana s slikati pa postavljam ovde posto imaju krvi il de france.mislim da to nece biti problem

pozz za sve forumaše.....ovdi evo prvi put pišem....što da kažem....imam nekoliko ovaca idf i planiram uzeti još desetak.....porjeklo mojih ovaca je iz podrinja ...iz SKelana.....preko puta Bajine Bašte....stado je dobro .....evo pre neki dan sam imao jagnjenje...bliznad...obje ženke....nov sam u ovčarstvu ...pa mi svaki savjet dobro došao...veliki poz svima...

molim savjet.....čini mi se da su moje ovce pa vjerojatno tako i sve idf osjetljive na papke.....naime....za otprilike godinu dana njima su papci izrasli...čini mi se malo previše.....e za razliku od njih imam i dvije pramenke travničke....kod njih papci za isti period u najboljem redu....e sad neznam ...da li bi mogao da im papke odradim sad dok je vrijeme još hladno ili da čekam da malo otopli....

Nazad
Vrh