lle de france rasa ovaca

I to cu krenuti sa 2 ali umaticene,ako da Bog...nadam se da ce dok ja dodjem do nekog broja postojati subvencije makar kao sad,tj.4000,puno bi mi znacilo.

Dobices subvenciju i za te dve kad se ojagnje,nije vise kao pre,da mora najmanje 30.
Dok dodjes do nekog broja ko zna kakva ce biti onda prica sa subvencijama,kod nas se nikad ne zna,al samo ti kreni polako i nema greske!
E,mozda Seici daju neku subvenciju za ovcarstvo. Posle njhovog dolaska i kupovine zemlje nikad se ne zna. :osmeh:

Mozda,al samo mozda,ja se iskreno ne uzdam u to.Mnogo priloga sam gledao ovih dana i odlucio da probam sa ovom rasom,pao sam na pricu da je ona napravljena za stalsko drzanje a ja jedino takvo i radim.ne bezim od toga da je virtemberg dobra ovca,ali pravi virtemberg.
Stanicu,jel doneta ta uredba da ne mora vise 30 grla?znam da se pricalo da ce to ukinuti.

Nije los Virtemberg,ali (po meni) je bolja rasa Ile de france. Kako se ko nadje u kojoj prici.
Moja porodica drzi dugo ovce,imali smo cigaju uglavnom (imamo i sada,ali manje) ,a sada...od kad imamo ove ovce,moj deda se odusevio. Svaka rasa ima prednosti i mane,a ja bih svima preporucio ovu rasu.
Virtemberg (sto ti kazes pravi virtemberg) je teza ovca,samim tim mora vise i da pojede,a za ove nase prostore IDF je broj 1,ima izuzetnu konverziju hrane,mesanta je,dobra majka,a jaganjci i jedne i druge rase dodju do 30-ak kg sa 3 meseca kad ih prodajes,tako da je racunica na strani idf-a,jer ne verujem da ti je jako bitno da li ti ovan ima 150kg ili 120kg,ili ovca 100kg ili 80kg.
Mada,stalno ce biti prica koja je rasa ovaca bolja.
Svako svoje hvali,a ja eto imam i cigaju i idf,a znali smo i nekada ranije da uzmemo virtmberg (ne bas pravi) ovna da malo poboljsa postojece stado i eto ne hvalim ni cigaju ni virtemberg. :osmeh:
Za sada,sve sto sam procitao,cuo,video o idf je tako,ako ne i bolje. Prezadovoljan sam.
Doneta je uredba da ne mora vise 30 grla,ali raspitaj se za svaki slucaj.
Srecno!

To mi je bitno.da je ovca sita kad joj ujutru dam deteline,a popodne sojine slame,i naravno kukuruz kad doje.Gledajuci priloge npr.o Pavelu Toradiju koji kaze da ovce hrani otpadom sa njiva i da jedino dodaje lucerku kad doje resio sam da i ja probam tako.

To mi je bitno.da je ovca sita kad joj ujutru dam deteline,a popodne sojine slame,i naravno kukuruz kad doje.Gledajuci priloge npr.o Pavelu Toradiju koji kaze da ovce hrani otpadom sa njiva i da jedino dodaje lucerku kad doje resio sam da i ja probam tako.
ja bio kod pavela (kupio od njega ovnica) i proverio sam da on tako ih hrani njegove ovce su extra po izgledu i po kvalitetu covek nema zemlje tako da pokupi otpade na njivama i sa tim hrani ih a kukuruza daje sam kad ovce doje a jaganjci da vam ne pricam kako lepo izgledaju ja mogu da samo pohvali kakvu lepu genetiku ima

stanic kolega znaci ja koji nedrzim idf niti w sigurno sam omanuo po vasoj prici jer drzim mesnatu rasu sarole?
majilovac kolega nisam zato pisao da iko kako omanuo ili gresio ja nemam iskustva sa saroleom(ne kazem da necu imati vremenom) ja samo izneo licnu iskustvo i nisam zelio nikoga da uvradim pozz

stanic kolega znaci ja koji nedrzim idf niti w sigurno sam omanuo po vasoj prici jer drzim mesnatu rasu sarole?
Malo konfuzna recenica,al procitao sam i donekle razumeo.
Naravno da ste pogresili. :osmeh:
Salim se... Naveo sam tri rase sa kojima sam do sada imao posla i rekao sam koja je po meni najbolja.
Vasu rasu nisam uopste pominjao,jer je nisam drzao i ne znam kakva je.

stanic i sulc izvinjavam se ako ste se vi nasli uvredjeni mojim pitanjem ali me interesovao vas odgovor na moje pitanje,veliki pozdrav

Nema sta da se vredjam i nema potrebe da se izvinjavas.
Kolega Sava21 je naprisao post vezan za Ile de France i Virtemberg (niko Sarole pominjao nije i niko nije rekao da je neko omanuo kod drzanja odredjene rase ovaca) ,pa sam mu odgovorio i preneo moja iskustva sa rasama koje sam do sada drzao.
Gledajuci Cigaju,Virtemberg i Ile de France,pobednik je idf sa nedostiznom razlikom.
Sarole ne bih drzao nikad,jer mi je to jedna od najruznijih rasa (imaju ruznu glavu jako) ,a kolegi Sava21 prenesi svoja iskustva sa ovom rasom,mozda se na kraju on za nju odluci,meni je svejedno.
Za mene,sve sto je potrebno da ima jedna ovca,pronasao sam kod Ile de france-a i ja sam prezadovoljan.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Bas kao i ja. :)
Proritet mi je ekonomsko opravdanje,a bitna stavka mi je i lepota. :)
Tako da ih ne drzim samo iz lepote nego i zbog lepote. :)
Pozdrav

bosnio cestitke na kupovini i da se umnoze u sto vecem kvalitetu

- - - - - - - - - -

2zswu2b.jpg

- - - - - - - - - -

evo jednog ovica koi obecava inace se sprema za dalji put

Odgajivac je iz sela,ovan koji je napravio ovoga moga je uvezen neznam tacno mislim iz madjarske kao jagnje.Ovaj moj ovan je prodat kao jagnje drugom coveku u selo koji ga je odhranio uz dve ovce.Ja sam skoro kupovao ovna i odem kod tog odgajivaca posto je poznat po dobroj sorti.On kaze ja trenutno nemam ali znam ko ima moga ovna i prodaje ga ja odem i kupim ga.On kaze ima 80 kila ja mu ponudim 150 dinara on pristane.Ovan izmeri 60 kila ja mu platim 9000 i evo ga lepo napreduje,ja to lepo zobim i hranim.Danas mu moram poseci caponjke nije setao pa ima dosta duge.Lep je,imao sam sliku u kompu ustvari imaju slike u temi virtemberg sada cu da prebacim jednu.Inace kome treba dobra sorta il de franca ima kod ovoga decka jagnje je 100 evra bez vaganja oko 35-37 kg.

Nikako da se namesti lepo da ga slikam.Ovaj na prvoj slici je u prvom planu a na drugoj jedini on nema rep

Nazad
Vrh