lle de france rasa ovaca

Pozdrav Galileo,lepo stado.mozes li jos malo da nam predstavis stado,poreklo,cime hranis i sl.i da,hoce biti zenskih jaganjaca na prodaju ili ostavljas sebi?

Dobrodošao kolega, lepe slike, a koliko se ja razumem u ovce.....nema se šta kritikovati.
Nego kako dohvate seno iz merdevina, čini mi se da su malo visoko postavljene?

Доњи, уздужни део, има прорез кроз који вуку кабасто. И мени се чинило високо, кад смо правили, па сам блокове поставио под њих. :) Ниво стајњака је тренутно таман толики да блокови нису потребни. Не знам да ли има много смисла, али гледајући неке од фотографија са неких фарми где се овце пропињу и слушајући да је проблем екстеријера високог " задњег трапа " наших оваца пало ми на памет да и ја пробам да изнивелишем овце! Знам да звучи блесаво, :haha: али ја се не плашим да пробам. Не шкоди!

- - - - - - - - - -

Pozdrav Galileo,lepo stado.mozes li jos malo da nam predstavis stado,poreklo,cime hranis i sl.i da,hoce biti zenskih jaganjaca na prodaju ili ostavljas sebi?

Кукуруз, детелина, кукурузовина, ломови. Оставио сам овнића и две шиљеганке за себе. Не знам шта ћу са овнићем, можда мењам можда продам!? Овце сам пазарио код Владе и Нене из Бешке. Кажу да су пореклом са Опова. Ован Соко, наша дика и понос, је дошао са фарме Чулетића од другара Мике. Поносит, лепо се понаша и није агресиван много (мислим на Мику). :osmeh: Шалим се мало. Окачићу слике шиљежади да видите.

Мислим да је греота да сад почнем да продајем. Волео бих да за пар година добијем, како се каже, " своју овцу " па тек онда да продам нешто. Ако сад почнем да изгоним из авлије младе ко зна кад ћу дочекати да видим плодове рада. Али видећемо, можда ме прилике натерају да продам нешто. :)

stado je vrhunsko , ali vidim jedan veliki problem u nagovestaju , naime posto su jasla jako visoko kod visoko sjagnjenih ovaca zbog velikog propinjanja i pritiska ploda na zid materce moze doci do njenog ispadanja ( prolapsusa ) zato bih ja to odmah spustio jer prevencija je mnogo bolja nego korekcija. pozdrav galileu

Da li bi kolega Strainovic mogao da iznese podatak koliko je osemenjavanje bilo uspesno tj.koliko se od tretiranih ovaca hormonima ojagnjilo i koliki je bio procenat bliznjenja?

2zjmlh4.jpg

- - - - - - - - - -

2vrs8zb.jpg
t8p91d.jpg
160wnyq.jpg
160wnyq.jpg
33ljcls.jpg

Nazad
Vrh