lle de france rasa ovaca

prirasta nema jos posto su se tek ojagnjile a ovce samo dobijaju posle pase rezanac sa mekinjama i stocnom kredom...ovce se ne tove nego su sa pase

Pardon, mislio sam da duže držite ovu pasminu pa da imate neke proizvodne podatke. Nisam ni mislio da ih tovite, ipak su to rasplodne ovce, ali bilo bi mi malo nestvarno da Vam ovce tako izgledaju samo od paše.

Ile de France sorta ovaca

Jedna od glavnih rasa mesa, Ile de France ovca je zivotinja sa veoma visokim performansama sa najboljim nivoom genetske garancije u svetu, a koja je pokazala svoju sposobnost da se prilagodi svim plodnim sistemim...a i regionima sa veoma razlicitim klimatskim uslovima.

Odakle dolazi ime?
Ova rasa je razvijena u Ile de France regionu oko Pariza, oblast se menjala sa istorijom, ali i poljoprivredni region, sa usevima i pasnjacima, travnjaci ovaca. Profesor sa Veterinarske skole Maisons-Alfort, koji je pocetkom 19 veka imao ideju prelaska na Merino lozu, gajio je uglavnom za svoju vunu, sa Dishley zalihama, meso je rasa engleskog porekla. u 50 godina ovaj unakrsan uzgoj rezultirao je stabilnom rasom cije originalno poboljsanje je zbog iskljucivo empirijske pomoci selekcije na tipu. To je bilo posle 1960 da su odgajivaci napravili izbor u usvajanju savremenih alatki kvantitativne genetike da poboljsaju svoju kolektivnu strukturu izbora.
Mehr anzeigen

Svaka cast Majstore

Nadam se da ce tvoj primer da ohrabri mnoge, mislim da je to jedini put za poboljsanje kvaliteta ovaca kod nas.Nemoj se osvrtati na kritike one su ti samo znak da si na pravom putu . Nadam se dacu ti se uskoro pridruziti. Kazi mi molim te samo koliko ovaca je minimum za dolazak ekipe?
Pozdrav
Sasa Milovanovic

Evo ovih mojih "domacih" a vremenom cemo se truditi da budu,kako vi kazete sto priblizniji "originalima".
1.gif

Ove slike gde nema datuma su od pre desetak dana (kada su i stigle) a na ovim drugim je datum u donjem desnom uglu kao sto se moze videti.
1.gif

Mozda nisam slikao bas ono sto treba da se vidi,bilo je brzinsko fotografisanje
1.gif
a i nisam bas toliko iskusan,al valjda cete moci da ocenite
1.gif
iskusni ste
1.gif

- - - - - - - - - -

Joj ludila...sad cemo da probamo bolje da postavimo slike :osmeh: i tekst.
Prvo tekst. :osmeh:
Ovo je moj pocetak sa ovom rasom.
Evo mojih "domacih" idf-a ,a vremenom cemo se truditi da budu sto slicnije "originalu". :osmeh:
Mozda nisam slikao bas ono sto treba da se vidi,bilo je brzinsko fotografisanje,a i nisam toliko iskusan,al valjda cete moci da ocenite,iskusni ste vi. :osmeh:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Eto,toliko od mene. :osmeh:

Svaka cast Stanicu.nek je sa srecom pocetak.crveni koncic nezaobilazan-pametno.moze li jos malo informacija,gde su kupljenje,starost,cena...bas mi se svidjaju ove dviske,jesu li sjagnjene?

Hvala. Nisu sjagnjene,stare su godinu dana,kupljene u Zemunu :osmeh:

- - - - - - - - - -

Tri su iz 2011 god,sve su se jagnjile,svaka je imala po dva jagnjeta i trebalo bi da su opet sjagnjene.
Ostale cetiri su iz 2012 god, mart-april.

Dobrodošao kolega, lepe slike, a koliko se ja razumem u ovce.....nema se šta kritikovati.
Nego kako dohvate seno iz merdevina, čini mi se da su malo visoko postavljene?

Dobrodošao kolega, lepe slike, a koliko se ja razumem u ovce.....nema se šta kritikovati.
Nego kako dohvate seno iz merdevina, čini mi se da su malo visoko postavljene?

Ne razumem se mnogo u ovcarstvo ali mislim Bane da je to namerno podignuto gore da se moraju propeti sa valova za zrnastu hranu da detelinu ili vec sta ne bi previse rasipali. A mozda je to pravljeno za junad pa sada posluzilo drugoj nameni.:sta:

Nazad
Vrh