lle de france rasa ovaca

Svi koji imate na prodaju sjagnjene ovce ill de france,zenske i muske jaganjce pisite mi na pp.
Hvala

- - - - - - - - - -

Zamolio bih kolegu ovcar pocetnik da obrise poruke iz sanduceta,da bih mu mogao poslati poruku sa par pitanja :osmeh:
Hvala.

- - - - - - - - - -

Hvala kolega. :ppozdrav:

ovnici 11 meseci 110kg slike iz francuske
24kxzlz.jpg

2u4pilf.jpg

1q3mmh.jpg

53kz10.jpg

Gledam slike ove rase i kad pogledam moje , ja sam dobio skoro ovu rasu . Prethodni ovan je bio francuz i izgleda su sva zenska jagnjad koju smo ostavljali povukla gene na il de frans ovna.Kada bi kupio ovna i dobio papire koliko bi mi vremena trebalo da dobijem cistu rasu? Moje ovce imaju podboljak na vratu kao krave , skoro isto kao ova rasa . Vunu do pola njuske i okrugle su ali nisu bas siroke kao cisti il de frans.

Sta je potrebno od papira da bi moglo da se umatici stado ili rasa . Koji su uslovi da bi ja ako kupim musko jagnje il de frans mogao da dobijem papire ?

Slažem se, vidi se da su vredni momci i za pohvalu je to što se braća dobro slažu i sarađuju.

- - - - - - - - - -

Gledam slike ove rase i kad pogledam moje , ja sam dobio skoro ovu rasu . Prethodni ovan je bio francuz i izgleda su sva zenska jagnjad koju smo ostavljali povukla gene na il de frans ovna.Kada bi kupio ovna i dobio papire koliko bi mi vremena trebalo da dobijem cistu rasu? Moje ovce imaju podboljak na vratu kao krave , skoro isto kao ova rasa . Vunu do pola njuske i okrugle su ali nisu bas siroke kao cisti il de frans.

Sta je potrebno od papira da bi moglo da se umatici stado ili rasa . Koji su uslovi da bi ja ako kupim musko jagnje il de frans mogao da dobijem papire ?
Treba da prođe kroz 3 generacije IDF ovnova, tj tek unuke od tvog ovna mogu da budu umatičene i da imaju pravo na subvencije, tako sam bar ja razumeo. Brže ti je da kupiš nekoliko ženskih jagnjadi u čistoj rasi ako već imaš umatičenog ovna , u čistoj rasi.

Zenke su kvalifikovane na farmi prema njihovoj materinskoj vrednosti (plodnost i proizvodnja mleka). Izmedju ovaca "Reconnues" (R) (R = cista pedigre ovca) najboljih 30% su kvalifikovani kao "ram dams" (MB), preostalih 25% kao "zenski jagnjici dams" (MA).
Muzjaci jedne generacije su sortirani prvo po kvalitetu majcinog i ocevog porekla, kao i po njihovoj individualnoj morfologiji. Meso potencijal od najboljih 400 ocenjeno je u pojedinacnoj testirajucoj stanici. (SCI)
Najboljih 25 prethodnog testiranja, testirano je na potomstvo (kvalitet mesa proizvedeno od muskih jagnjica proizvedenih i materinske osobine zenskih jagnjica proizvedenih).
Prema rezultatima, najbolji ovnovi su kvalifikovani " Ameliorateurs" (Poboljsivaci), za kvalitet mesa (AMBO), materinski kvalitet (AMEL), ili oba (ELITE).
Ove poboljsivacke zivotinje su distribuirane sa vestackim osemenjavanjem, i kao prioritet u ukrstanju ovaca kvalifikovane su kao "MB" u francuskim stadima.

Svake godine, proizvodi od ovih "obrazlozeno ukrstanja" su, oko 110 dana godisnje, potvrdjeno je u individualnoj stanici za testiranje (SCI).

Ovaj strog program daje regularna povecanja u genetici unapred svake godine. Vestacka oplodnja od najmanje 30 % zenskih u fondaciji "Stock" omogucava direktnu distribuciju (AI) ili indirektnu distribuciju (ovnovi naslednici od poboljsivaca babe i dede) genetickog poboljsanja u Francuskoj i sirom sveta.

•Les femelles sont contrôlées dans les fermes sur leur valeur maternelle (prolificité et production laitière). Parmi les brebis « Reconnues » (R) (R = brebis de pur pedigree) , les 30% meilleures sont qualifiées « méres à béliers » (MB), les 25% suivantes « Mères à agnelles » (MA).
•Les mâles d’une génération sont triés dans un premier temps sur les qualités de leur ascendance paternelle et maternelle, ainsi que sur leur morphologie individuelle. Le potentiel boucher des 400 meilleurs est évalué dans une station de contrôle individuel (SCI)

Les 25 meilleurs de la SCI sont testés sur descendance (qualités bouchères des agneaux produits, qualités maternelles des agnelles produites).

Au vu des résultats, les meilleurs béliers sont qualifiés « AMéliorateurs » pour les qualités bouchères (AMBO), les qualités maternelles (AMEL), ou les deux (ELITE).
•Ces animaux améliorateurs sont diffusés par Insémination artificielle, et de façon prioritaires en accouplement avec les brebis qualifiées « MB » dans les élevages français.

Chaque année, les produits de ces « accouplements raisonnés » sont, vers l’âge de 110 jours, introduits en station de contrôle individuel (SCI), …etc.

Ce schéma rigoureux permet une augmentation régulière du progrès génétique tous les ans. La pratique de l’insémination artificielle sur au moins 30 % des effectifs de femelles de la base de sélection permet une diffusion directe (IA) ou indirecte (béliers issus de parents ou grands-parents améliorateurs) de l’amélioration génétique, en France et dans le Monde.

prirasta nema jos posto su se tek ojagnjile a ovce samo dobijaju posle pase rezanac sa mekinjama i stocnom kredom...ovce se ne tove nego su sa pase

Cestitke kolegi ile de france ,svaka cast,nadam se da ce nastaviti u ovakvom ritmu da se jagnje :osmeh:
Cestitam i kolegi milos 58 ,lepo stado,samo napred! ::svaka cast::

Nazad
Vrh