lle de france rasa ovaca

Strainac,dokle mislis ovako,stvarno se sa ovih slika moze dosta nauciti bar o eksterijeru.samo nastavi i hvala za slike u moje ime a nadam se da i drugi misle isto.kako mi se svidja ova zuckasta boja runa,vidi se da ne jedu slamu.

Naravno kolega Mirko,slike su ekstra,nadam se da ćemo i mi na brdovitom Balkanu jednoga dana imati ovakve slike vlastitih grla...
Jer ovo je nečuveno od kolege Strainovica...
Oće da nas se riješi bez ispaljenog metka,ha ha ha...

jel ovo za laku noc:spavam:,strainac od gledanja nema selameta,nego poteraj jednog
i ovaj sa krivim ledjima dobio medalju:sta:

Neznam šta je ovo sa slikama kolege @siksa, kad kliknem na sliku sve mi se pojavljuje samo ovce nikako

Pročitaj upustvo za dodavanje slika sa foruma pa probaj na DODAJ.RS
Ovce su ti baš lepe.

Evo mene ponovo,samo da vam kažem da je ovcama "naišlo" mlijeko,već sam se uplašio da neće odhraniti mlade,mlijeko je došlo onako pravo tek kroz nekih 10 dana,malo prekasno,ali sada imaju onako prava vimena,puna...
Nešto zasigurno nije bilo kako treba,iako dajem u obroku nekoliko vrsta žitarica,nešto je možda nedostajalo,sve su imale po dvojke,pa je trebalo dodatno u bređosti pojačati proteine i vitamine na gornju količinu,neznam šta ali do iduće bređosti ću saznati,preko hemijske analize obroka i izbalansirat ćemo im obrok maksimalno,pa se nadam da više neće biti problema...
E da rekao mi kolega veterinar da nisam jedini zadnjih dana sa ovim problemom,on kaže da je imao nekoliko slučajeva smanjene mliječnosti kod različitih rasa ili mješanaca,on je uvjeren da je razlog hladnoća i šok koji pretrpi organizam,jer je naglo zahladilo,sa +10 na -15,kaže da je to zasigurno pogodovalo smanjenju mliječnosti kod grla koja su se jagnjila u tom periodu...

Evo slika moga ovna,star 20 mjeseci:

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh