lle de france rasa ovaca

Kod broja 2 me privlaci i cinjenica da se po vuni vidi da nije "tovljen" i kljukan hranom vece proteinske vrednosti vec u da kazem nekoj solidnoj priplodnoj kondiciji ako se to po vuni moze zakljuciti, bas me zanima kolika ne njegova tezina?

evo jednog okupanog sredjen za izlozbu
2zegt5c.jpg

i4h6h5.jpg

Zaključak: ne pitati za cenu nego dati ponudu koja se ne odbija? :osmeh:
Neznam koliko ste upuceni u problemetiku ali u pitanju je red velicina od nekoliko hiljdarki a takva investicija u Srbiji imala bi opravdanje samo za V.O.
Posto je u to vreme bio aktuelan jedan takav projekat otuda i interesovanje za takva grla.Za prirodan pripust sasvim su zadovoljavajuca i grla skromnijih performansi (i cena) a dobrog eksterijera.Nama je za pocetak dovoljno da eksterijer vratimo u okvire standarda.

---------- Poruka napisana u 10:50 ---------- Prethodna poruka je at 10:47 ----------

Znaci Strainac se nece zeznuti ako potera sina od BR 1
Zbog transporta,aklimatizacije i sto duze eksploatacije bolje je mladje grlo.

---------- Poruka napisana u 10:53 ---------- Prethodna poruka je at 10:50 ----------

@zemun druze bas me cudi sto si njega izabrao:)
Po slicnom kriterijumu birane su i "devojcice" sa jednog od predhodnih postova.

Poslednja izmena:
auuuu kolki je ovaj sa zadnje slike,malo je predugacak za moj ukus,a ovaj predhodni opet ulegnuta ledja.nego Strainac jel ti oces da mi riknemo

---------- Poruka napisana u 15:03 ---------- Prethodna poruka je at 14:33 ----------

Evo malo Srpske sirotinje
2qavfaa.jpg

Poslednja izmena:
bravo za sirotinju:)
ulegnuta ledja ili jaka plecka(tzv konjsko rame kod sjenicke) i grudi moze se na to gledat s 2 strane...neki kazu da je dobro neki da je lose,stavar ukusa u tom slucaju

taj sa zadnje slike je moj prva slika a druge dve slican njemu koi je dugacak i ko sto je bila prica da ima kriva ledja a francuzi imaju isto take sa krivim ledjima i taj se ovan nalazi kod jaci odgaivaca u francuskoj koi je u priplodu

---------- Poruka napisana u 16:50 ---------- Prethodna poruka je at 16:48 ----------

na dve zaddnje slike je isti ovan

taj sa zadnje slike je moj prva slika a druge dve slican njemu koi je dugacak i ko sto je bila prica da ima kriva ledja a francuzi imaju isto take sa krivim ledjima i taj se ovan nalazi kod jaci odgaivaca u francuskoj koi je u priplodu

---------- Poruka napisana u 16:50 ---------- Prethodna poruka je at 16:48 ----------

na dve zaddnje slike je isti ovan

Nemoj ništa da se brineš,grla sa slika su san snova, što bi se reklo. Mi ovakve možemo vidjeti samo na slikama.
A znamo mi komentirati,mi smo stručnjaci za sve,nema boljih,ali treba gledati tko je reko,pa poslije i šta je reko...
Možda 5-6 ljudi na ovom forumu je kompetentno da priča nešto o ovčarstvu,mi ostali smo samo posmatrači...

nije se bas dobro namestio za slikanje, bio je u pokretu i ne moze bas da se meri sa prethodnicima ali je u Srbiji

25gth7q.jpg

---------- Poruka napisana u 20:12 ---------- Prethodna poruka je at 20:11 ----------

a ovaj deckic se trudi da bude medju boljima heheh

20gnpg3.jpg

Strainac,dokle mislis ovako,stvarno se sa ovih slika moze dosta nauciti bar o eksterijeru.samo nastavi i hvala za slike u moje ime a nadam se da i drugi misle isto.kako mi se svidja ova zuckasta boja runa,vidi se da ne jedu slamu.

Nazad
Vrh