lle de france rasa ovaca

evo jos jedna
wwi03l.jpg

---------- Poruka napisana u 19:19 ---------- Prethodna poruka je at 19:11 ----------

Da da Miladine nesto volim da pred jagnjenje ocistim objekat,sad se spremam na ustajanje vise puta u toku noci(zena prebacuje kaze nisi ni za decu ustajao) al uvek po nekom nepisanom pravilu,bude noc i ne ustanem na vreme

Sta vredi opet se ne bih probudio da zvirnem u spijuna(monitor),odavno planiram da slikam jedan objekat sa video nadzorom i resetkastim podom u Pozegi,bas cu za vikend to da postavim.a ima komore za naklijavanje,kako se ono zvase :sta:

Poslednja izmena:
@ile de france
Prikazane tabele sa indexima za ovnove ile de france rase su jako bitne, jer se iz njih vidi kvalitet i ocene ovnova po francuskim propisima
Dva najvaznija kriterijuma su : plodnost /broj jagnjadi po ovci/ i mlecnost ovce /koja se izrazunava na osnovu dnevnog prirasta jagnjadi od 10-30 dana starosti/
naravno ocenjuje se eksterijer i ostale osobine ovova
Na osnovu zbirne ocene, ovan se svrstava u jednu od kategorija Elite, improver, service /sto se moze videti iz tabele/ i svrstava u jednu od kategorija AMBO - povecava mesnatost ili AMCR - povecava prirast iplodnost /sto se takodje moze videti u tabeli/
Na osnovu opisanih karakteristika i osobina svi ovnovi u francuskoj su ocenjeni i ostavljaju za dalju reprodukciju ili idu na klanje.
Od mesta na tabeli zavisi i naravno njihova cena.
Tabele i papiri govore sve, nema lazi i prevare,jer to vodi i kontrolise njihov nacionalni institut UPRA, pa skoro da nije potrebno ni videti ovnove.
Ove tabele i dokumentacija o osobinama i karakteristikama ovnova, nema nikakve veze sa izvoznim dokumentima za ovnove

Kolega @ile de france vecina grla cije indekse se postavio (barem ona elitna) su sa iste farme kao i ovaj podmladak.
U nekom od ranijih postova sam pominjao da su upravo njihove majke na mene ostavile najsnazniji utisak.
Inace, ova farma je, izmedju ostalog, poznata i po izuzetno visokom indeksu jagnjenja i gotovo da nema farme idf kod njih koja u svom zapatu nema barem malo "krvi" koja potiče upravo sa ove farme.

Poslednja izmena:
Ako mislis na uskladjene veterinarske sertifikate zbog uvoza nema ih sa svim zemljanma. Raspitivao sam se pre par meseci oko nekog uvoza iz Hr i sa njima jos nemaju resen sporazum za ostale zemlje neznam Majilovac ima vise informacija verovatno i Miljko i Strainac.

sto se toga tice kolko znam privatna lica nemogu to da kupe a srbija je iskljucena od toga jer ga nece niko uvesti impak to ne radi niti krnjaca niti smederevska palanka

da Rajko ako ko zna to je Aca iz Matijevca,da neko nema br.telefona .posto ovaj sto imam stalno nedostupan

hvala Milance vec sam dobio od jednog kolege putem SMS,ekspeditivan svaka mu cast.pozdrav za uvazenog kolegu:ppozdrav:,jos jednom hvala za Milanceta

Evo mozda jedne zanimljive informacije 8. marta u 10h ce Frida Bauman odrzati predavanje vezano za ovcarstvo u opstinskoj sali u Malom Crnicu. Svi koji su zainteresovani iz tog kraja i prate formu su dobrodosli i ako jos nekog poznaju neka pozovu, povedu te ljudi

Nazad
Vrh