Ja imam problema sa tim,ali i većina uzgajivača koje sam kontaktirao(neki su i članovi ovog foruma) u vezi toga imaju iste probleme,a kažem ishrana je dobra sa lucerkom,sijenom,a u smjesi ima i kukuruza,zobi,ječma,soje,premiksa,tako da nije do hrane nego jednostavno je do rase, recimo Virtemberg,Slovenka... nemaju tih problema,ja imam mješanke koje othrane dvojke i trojke bez imalo problema,a imaju ajmo reći oskudniju ishranu.
Ovo je problem i o tome treba pričati,ne samo o pozitivnim stvarima,kojih je mnogo više kod ove rase,da se razumijemo ja sam zaljubljenik u ovu rasu,ima ona i mnoge svoje prednosti,nemogu da kažem da nisam zadovoljan sa ostalim karakteristikama,ali baš me zanima koja je porosječna mliječnost kod Francuza,šta oni kažu o ovome,jer kod nas problem postoji iz nekog razloga,da li ukrvljenost ili jednostavno zastarjela genetika ili opet rasna odlika odnosno mana,da se tako izrazim.
Najvjerojatnije da neću odmah da ih rasprodam i pređen na drugu rasu(u obzir dolaze samo Jezersko solčavska-Slovenka ili Virtemberg),sada ću ih spojiti sa svojim drugim ovcama,mješankama,i ako se ponovo javi isti problem,znači u trećem jagnjenju onda idu pravac u klaonicu.
Kolega Zemun,ako je tako kod Vas onda ćemo uvesti,makar pečenu jagnjetinu ha ha ha,kad nam zakoni zabranjuju uvoz iz Srbije u Hrvatsku.