lle de france rasa ovaca

160vc44.jpg

---------- Poruka napisana u 19:39 ---------- Prethodna poruka je at 19:36 ----------

5ych12.jpg

---------- Poruka napisana u 19:41 ---------- Prethodna poruka je at 19:39 ----------

2hpj34i.jpg

---------- Poruka napisana u 19:43 ---------- Prethodna poruka je at 19:41 ----------

15ffvwm.jpg

---------- Poruka napisana u 19:45 ---------- Prethodna poruka je at 19:43 ----------

15ffvwm.jpg

---------- Poruka napisana u 19:47 ---------- Prethodna poruka je at 19:45 ----------

2a69hxh.jpg

15xmkow.jpg

---------- Poruka napisana u 19:54 ---------- Prethodna poruka je at 19:53 ----------

---------- Poruka napisana u 19:55 ---------- Prethodna poruka je at 19:54 ----------

42pll.jpg

---------- Poruka napisana u 19:56 ---------- Prethodna poruka je at 19:55 ----------

9vb8kz.jpg

---------- Poruka napisana u 19:57 ---------- Prethodna poruka je at 19:56 ----------

jiomlu.jpg

---------- Poruka napisana u 20:00 ---------- Prethodna poruka je at 19:57 ----------

Ostavljam od svake ture 5 zenskih za priplod

---------- Poruka napisana u 20:01 ---------- Prethodna poruka je at 20:00 ----------

214xiys.jpg

---------- Poruka napisana u 20:02 ---------- Prethodna poruka je at 20:01 ----------

ndsy1v.jpg

---------- Poruka napisana u 20:04 ---------- Prethodna poruka je at 20:02 ----------

907tic.jpg

---------- Poruka napisana u 20:05 ---------- Prethodna poruka je at 20:04 ----------

11lo0fb.jpg

---------- Poruka napisana u 20:06 ---------- Prethodna poruka je at 20:05 ----------

pulin 5 meseci extra cuver ovaca xD

---------- Poruka napisana u 20:07 ---------- Prethodna poruka je at 20:06 ----------

dc7y8p.jpg

---------- Poruka napisana u 20:09 ---------- Prethodna poruka je at 20:07 ----------

160eqlu.jpg

evo malo slika od letos sa pase
25ggnyb.jpg

---------- Poruka napisana u 20:15 ---------- Prethodna poruka je at 20:13 ----------

i437li.jpg

---------- Poruka napisana u 20:16 ---------- Prethodna poruka je at 20:15 ----------

14j5fsg.jpg

---------- Poruka napisana u 20:18 ---------- Prethodna poruka je at 20:16 ----------

wldsmr.jpg

---------- Poruka napisana u 20:19 ---------- Prethodna poruka je at 20:18 ----------

35171qu.jpg

---------- Poruka napisana u 20:20 ---------- Prethodna poruka je at 20:19 ----------

33kf595.jpg

---------- Poruka napisana u 20:21 ---------- Prethodna poruka je at 20:20 ----------

mt2jia.jpg

---------- Poruka napisana u 20:23 ---------- Prethodna poruka je at 20:21 ----------

23k42af.jpg

eto to bi bilo to od slika a bice ih verovatno jos:bravo::cvetic:

---------- Poruka napisana 24-01-12 u 13:13 ---------- Prethodna poruka je 23-01-12 at 20:24 ----------

ova jagnjad na slikama, ostavljam 5 ženskih za mene,za priplod

---------- Poruka napisana u 14:09 ---------- Prethodna poruka je at 13:13 ----------

A i objekat je odličan , koliko vidim.Da li ta jagnjad ostaju za priplod?
Pa u ovom objektu smo ranije tovili bikove sad smo presli na ovce
Samo mu je potrebno ciscenje i krecenje
Ova jagnad sto su sa ovcama od njih ce mo neko ostaviti a ova sto su odvojena i ona su na prodaju, a nama ostavljamo ove obelezene crvenom kredom

Poslednja izmena od urednika:
Snimak predstavlja Sasin izbor sa nekoliko farmi.
Prvi kadrovi su sa farme jednog pocetnika.
Od 1min.20sek - 1min.40sek i od 5min16sek-5min52sek Matrijeve sajamske dviske stare 1 god.
Potom Matrijeva zenska siljezad 5-6 meseci, nesto njegovih mladih ovnova razlicitog uzrasta.
Od 11min.15sek. Sunezova zenska siljezad i njegove medalje.Inace majke od tih siljezica izgledaju tako da bi vecinu nasih idf ovnova mogle da "progutaju".Po meni najlepse idf zenke koje sam video.

Poslednja izmena:
koliko mi se cini ovo je prvi put okacen snimak na net iako je davno snimljen?do sada je samo kruzio kao film...
taj cuveni zid,samo fale na ovom snimku oni stariji ovnovi,na mene su oni ostavili najveci utisak,ne znam ko je odgajivac

dobro vece svima, pozeleo bih dobrodoslicu novom clanu.
Takodje hvala i za postavljeni snikam o kome se vec duze vreme prica.
Dok sam gledao ovaj snimak podsetio sam se svog euforicnog snimka kad sam prvi put usao u jednu farmu u Bavarskoj. Ovo sve jako lepo izgleda, farme su velike, zivotinje dobro uhranjene ali iskreno sam iz dosadasnjih pricanja ocekivao i malo vise. Normalno je da se iz ovolikog broja mogu pronaci ekstremni primerci ali ako se pogleda prosek a ne samo ono sto se zumira, onda je to lepa proizvodnja ali ne vanzemaljska kako se po nekad opisuje. Na zadnjem jagnjenju nasih IDF ovaca sam zapazio da vecina ovaca koje su imale 2 ili 3 jagnjeta su i pored dobre kondicije tokom veceg dela graviditeta naglo spale sa kondicijom pred samo jagnjenje iako su maksimanlo bile snabdevene hranom. To sam video i na ovom snimku gde je prikazana jedna grpa visoko gravidnih ovaca. Bilo bi dobro da mozda i sa ovih farmi neka grupica pristigne u Srbiju pa da se napravi i kod nas neka populacija iz koje bi moglo i vise da se odabira. Hvala jos jednom

e sad razumem ocemu je zemun sve piso ovo gledam francuske vidim zemunove nista on ne zaostaje za njima znaci samo da ( ljulja sem zene :osmeh: )

---------- Poruka napisana u 21:20 ---------- Prethodna poruka je at 21:16 ----------

vecina udruzenja se organizuje i ide zajedno po inostranstvu u obilazak farmi sad u skorije vreme se sprema jedna tura u obilazak evrope....vojvodina vise daje i ulaze u poljuprivredu nego od beograda pa juzno to je zalosno da mogu uzeli bi nam i dusu

Nazad
Vrh