sarbanac
Banned
Udba svuda a ozna sve dozna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Posto je Francuska daleko a ostali severnije i nisu bas nesto, postoje izgledi da barem mladja braca i sestre od ovih "komsinica" sa poslednje dve fotografije stignu do nas.
E brate Miljko,(ako se javljas iz jevrope)to sa pedigreom moram da te pitam jel se ti to pravis naivan ili si stvarno vaspitan po nekom sistemu koji ne prilici srbiji.sto se tice pedigrea u Srbiji se to dobija krajnje lako ukoliko u mesty gde zivis ima sluzba.ja sticajem okolnosti imam ovcu sa pedigreom koja potise sa farme sakule AD Agros,koja na sve lici ali na idf nikako,uzeo sam je sa farme kao sjagnjenu a pre toga se jednom jagnjila,proletos sam kacio sliku njene jagnjadi koju inace kastriram i idu na klanje ,uvek se blizni i vrhunski gaji jagnjad zato sam je i zadrzao.to sve zavisi od odajivaca a sluzbe mogu da urade sta god hoces jer papir trpi sve.jagnje dovezeno na crno(ako je to moguce) pedigriras bez problema ali bas bez ikakvih problema,toliko.
Zao mi je kada procitam da se neko bavi ovcarstvom 20 godina a iza sebe nema gotovo nikakvih rezultata, bar je u danasnje vrijeme lako doci do informacija, raznom literaturom, sajtovima,strucnim savjetodavnim sluzbama... a ne bi bilo lose poslusati i odgajivace koji imaju iza sebe priznanja i rezultate , gledati i uciti od takvih ( poput brace Miljkovic ) koji su svojim znanjem, trudom i ulozenim kapitalom nepravili jedan od najvecih uspjeha u ovcarstvu u Srbiji (neka mi ne zamjere ostali koje nisam pomenuo). Lako je biti pametan i kritikovati sve a iza sebe ne ostaviti nikakav trag i rezultate po kojima bi bio prepoznatljiv, ne postoji losa ovca ili rasa, postoji samo los covjek i domacin!
Svim odgajivacima zelim srecnu Novu Godinu i Bozic!
Samo mala ispravka Nikola , ovdje je rijec samo o jednoj osobi, tako da se ne pomisli nesto drugo, nije ovdje mjesto a ni vrijeme prozivati nikoga a upravo sam zbog prozivki ( od ranije dok jos nisam bio na forumu ) i postavio slike ( ne radi reklame ), a trudio sam se da sto manje komentarisem , slike govore vise od rijeci. Izvinjavam se svim odgajivacima, znam da nije u redu ali na neke stvari ne mozes ostati ravnodusan. Jos jednom pozdrav svima i svako dobro! Nova godina je, u zdravlje !!!!!E moj Milorade,svaka čast za komentar,al tako ti je to kod nas(širom bivše Juge),šta da se radi,teško se ovdje prašta uspjeh,jako teško,zato nam je tako kako nam je,sve će da ti oproste,ali da si bolji od njih nikako i nikada,čak se ta zavist prenosi na potomke u nekoliko generacija ,a kamoli da se ugledaju na uspješne i da se traže nove informacije, nego to ide onako s koljena na koljeno,šta da se radi živimo ispod takvog neba,ha ha ha...