lle de france rasa ovaca

Zemun bolje da ljulja nego da zulja.
353blmd.jpg
5k3bdl.jpg

---------- Poruka napisana u 19:49 ---------- Prethodna poruka je at 19:47 ----------

Kolega ll de france na svojim greskama je jako skupo bolje na tudjim:ppozdrav:

posto su jagnjad ujednacena sigurno su svi ojagnjeni u 7 dana, e sad ako nije bilo sundjerisanja bilo bi dobro da kolega objasni kako radi pripust (nemogu da napisem pocetnik kad je covek ekspert )
Od 53 ovce koje su se jagnjile u decembru prosle godine, u aprilu se parilo 41 ( ostale sjagnjene), od njih imam 75 jagnjadi, jagnjile su se cjeli septembar, samo sto sam ih u boksovima sortirao po velicini tako da su jednaki ( imam 4 boksa). Uvijek imam 3-4 odrasla ovna tako da nemam problema sa parenjem ovaca , niti je potrebno raditi sundjerisanje ( sinhronizaciju), dovoljno je u odredjenjo vrijeme odvojiti ovnove od ovaca i u odredjeno vrijeme pustati u stado, naravno da ishrana ovaca ima najvecu ulogu u svemu.

da li to znaci da su ovnovi u aprilu bili recimo od 1-7 dana sa ovcama, pa pauza od 14 dana, pa onda opet sedam dana zajedno.

da li to znaci da su ovnovi u aprilu bili recimo od 1-7 dana sa ovcama, pa pauza od 14 dana, pa onda opet sedam dana zajedno.
ne, kada sam siguran da su ovce sjagnjene ( 2-3 mjeseca), ovnove odvojim i budu odvojeni sve dok se ovce ne ojagnje a jagnjad budu starosti nekih mjesec- mjesec i pol , tada ih uvodim ponovo, samo sto su kod mene ovce u boksovima ( po 10-12 kom u boksu), tako da ovnove pustam u krug ( po boksevima), na taj nacin su stalno aktivni i kad pocne parenje, uglavnom ovce traze priblizno u isto vrijeme, neke ponavljaju, ali uglavnom vecina se pari u razmaku od nekih mjesec dana.

Pa predpostavio sam da ima nesto ali nisam znao za probaca.Ali i u tom slucaju moras da vidis kada ovan skace na ovcu odnosto kada se pripatila ili ne.

:haha: jesi me nasmejao pester je veliki a rasa ima razlicitija ko i svugde..
a nemozemo svi drzati sjenicku pramenku

---------- Poruka napisana u 18:53 ---------- Prethodna poruka je at 18:52 ----------

polako kolega sa tim

Ma cujem surova klima ovo ono, veliki minusi, mogu opstati samo (pomenute ovce) pa se prijatno iznenadih, svaka cast. Ne rece odakle je Delija sa prve slike (osim ako nije partizanovac) ? :ppozdrav:

kolega delija je iz daljine ??? a za velike minuse kod nas jesu ali majne nego sto se prica i nema nikakvih problema cak se jagne i na snegu malo posusi i to je to uspeva bas super

Nazad
Vrh