lle de france rasa ovaca

@ovcar pocetnik
Sve pohvale za jagnjad.Za jednog "pocetnika", a i za one iskusnije ovo je odlicno.

Sve pohvale,nekako one slike izgledaju evropski sa svim brojevima sirinom... :D
nadam se da se necete uobrazit zbog svih ovih zasluzenih pohvala nego i dalje nastavit napred da se usavrsavate
:ppozdrav:

sa koliko dana starosti odlucujes jagnjad i kako postizes da se ovce pare u priblizno isto vreme, pitanja za ovcara pocetnika

entuzijasta je napisao(la):
Culeticu, ti si srecan covek :ppozdrav: :haha: :haha: :D
srecan sam sto imam dva najbolja radnika na svijetu, oca i majku koji mi pomazu i daju bezrezervnu pomoc u svemu! :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1300064908[/time]
Post je spojen: [time]1300091238[/time]
odlucujem ih sa 2,5 -3 mjeseca starosti,uvjek su mi u stadu 3-4 ovna koje izdvajam iz stada za vrijeme visoke bremenitosti,dok ih uvodim u stado kada jagnjad budu oko mjesec dana starosti. Tim nacinom postaju agresivniji a zenke pre dobijaju volju za parenjem, samim mirisom i angazovanjem ovnova. Treba voditi racuna o kondiciji kako ovnova ,tako i ovaca naravno. Uglavnom kod mene se pare sve u nekom periodu od mjesec dana kako pocne mrka. Ako je losija kondicija kod ovaca pustim ih da se malo odmore ,pogotovo ako je van sezonsko parenje. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1300117318[/time]
hvala kolega "zemun", nekako "mafijaski" zvuci. zato jedan veliki pozdrav mom prijatelju Zeljku! :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

mjwdj6.jpg

20us41h.jpg

2dmbde1.jpg

2duat1d.jpg

otnngx.jpg

8x5snb.jpg

mhds41.jpg

4fzork.jpg

mtvvhi.jpg

15g4503.jpg

u jagnjicima je razlika i po mesec dana
xo1lzo.jpg

@lle de france
Vidi se da novi objekat funkcioniše, a što je najvažnije da je poprilično popunjen i da pristižu mladi naraštaji !

:cool:, ::svaka cast::, :ppozdrav:

@ ile de france,
Da li se ja varam ili je kod pojedinih grla sa fotografije 2 i 3 malo i texel "imao posla"?
Cini mi se da je ovo nesto novo i da ne lici bas na tvoje ovce.

kolega zemun u pravu su vintenberg i teksel ali to je vec prodato i ovan jer moro sam sve da kupum a sebi sam ostavio franc..ove godine je bilo vecina bliznjenje ovaca i vecina blizni pogmladak ostaje za nas :ppozdrav:

tako i treba ako nije dobro daj neka se proda jos ako je cijena dobra ma super ovce su starno ko lopte ne fali im a bome i jagnjad su dobra oni melezi sa texelom su svarno veliki :ppozdrav:

Kod nas je cena za klanje po kilogramu žive vage oko 200 RSD, i ne pisi velikim slovima, jer se to smatra vikanjem ! ::namigivanje::

Nazad
Vrh