lle de france rasa ovaca

:D ekstra. Ali vidim po okolisu da nije kod tebe.

2w6uqhh.jpg

Da je bilo srece ovaj bi se malisa umesto na nekom nasipu pored Save danas "sepurio" u Visokom (BiH).
Izgleda da nije kome je namenjeno nego kome je sudjeno.
(Izvinjavam se zbog kvaliteta fotografije).

Izreka koja se bezbroj puta potvrdila istinitom, uvazeni kolega Zemun. Ostaje samo zal, iskreno se nadam samo do slijedece prilike. U ovom trenutku, uputio bih molbu da ukoliko vam nije problem, pokusate nam poslati malo jasniju/jasnijih fotografiju/a.

kako postaviti slike.ovo nove gluposti su udaljile ljude koji ne poznaju engleski ili slabo rade na racunarima.medju kojima sam ja.a dobar deo stocara seljaka se slabo snalazi sa svim tim stvarima

@mirkopozega ovo si dobro napiso
poruke privatne nemozes da saljes dosta se njih zale da nemogu da posalju maesto izvini sto ovde ovo pisem ali drukce neznam

Pa sa ovim novim nemoze covek da se snadje. om/img2/small/45/45_novi.jpg[/IMG][/URL] agetitan.com/img2/small/45/45_noviovan.jpg[/IMG][/URL]

Poslednja izmena:
2hfrv2r.jpg
imace da se izabere nekoliko zenki za prosirenje stada.Ne znam sta se desilo sa odgajivacima idf kao da su u zemlju propali.voleo bi da miljkovici okace koju skorasnju sliku,pocetnik i zemun sigurno takodje bi imali sta da pokazu.

Zasto poranio,dok sam ovcario na zlatiboru sisanje se radilo oko 1-15.maja(dok je vuna nekada imala cenu ovce su kasno sisane jer se cekalo toplo vreme da se prvo okupaju na nekom potoku) u Pozegi oko 1-15.aprila,nisam jedini sezona je pocela uveliko.nije nikakav problem ukoliko su grla u solidnoj kondiciji.siljez sisam uglavnom posetkom septembra.

dobro vece svima,
iskren da budem nisam imao vremena da se detaljno edukujem oko novog dizajna stranice pa sam sve to ostavljao za kasnije i evo konacno sam naterao sebe. Na zalost nemam novijih slika IDF ali ce ih nekad u aprilu biti. Jagnjad su se fino razvila, pojedina su premasila nasa ocekivanja. S obzirom da su se sve dviske obliznije, ste strane smo jako zadovoljni. Jedino sto mi do sada nismo znali i nismo navikli je temperament te rase. IDF je u odnosu na W divlja zver. Iako se mi trudimo da maksimalno pazljivo sa njima radimo ali izgleda da im je to u krvi. ne znam kako to izgleda kod drugih odgajivaca ali kod nas je tako. Sada se ovce pare po drugi put pa cemo na jesen videti sta ce dati u drugom jagnjenju. Pohvale i sa moje strane za MIRKA, jagnjad bas lepo izgledaju.

@mirkopozega svaka cast za jagnjad pogledajte drage kolege primer jagnjeta sa cetvrte slike stav prednjih nogu sirinu grudnog kosa po meni sajamski primerak jagnjeta ove rase sve pohvale sa moje strane samo napred.

Jedino sto mi do sada nismo znali i nismo navikli je temperament te rase. IDF je u odnosu na W divlja zver. Iako se mi trudimo da maksimalno pazljivo sa njima radimo ali izgleda da im je to u krvi. ne znam kako to izgleda kod drugih odgajivaca ali kod nas je tako

I kod mene je tako,kupio sam svoje pred godinu dana kao vecu jagnjad,stalno se sa njima postupa pazljivo,neke prilaze ka ruci kad smo izvan boksa,ali kad udje bilo tko u boks to je opsta jurnjava,kao da su divlje zivotinje,a ne pitome,to me jedino nervira kod ove rase,jer bilo kakvo vakcinisanje u doba bredjosti moze kobno zavrsiti pobacajem jer to skace jedna preko druge,glavom bez obzira...

Nazad
Vrh