lle de france rasa ovaca

90 dana 70 kg realno nemoguce,mozda po neki sporadicni slucaj ali?Ali ono nasta pretpostavljam vecina nije obratila paznju je da je covek pomenuo SOJU koja je skupa ali veoma dobra za tov,da sada ne pisem po secanju kada nadjem tekst postavicu na forum,pre par godina sam isprobao pa sam uz koncetrat jednoj grupi jagnjica dodavao soju i kod te grupe imao 20-25% bolji prirast.

Istrazivanja su dokazala da proteini sojine sacme i ribljeg brasna{koje je zanbranjeno} prolaze nerazgradjeno kroz retikulo rumen i dolaze u duodenum gde se razlaze sto dovodi do brzeg usvajanja hraniva za razliku od drugih hraniva koja se razlazu u buragu gde se razlazu usled velike kolicine mikroorganizama koji pak cak 20%hranjivih materija koriste za sintezu sopstvenih proteina.

Baronb je napisao(la):
90 dana 70 kg realno nemoguce,mozda po neki sporadicni slucaj ali?Ali ono nasta pretpostavljam vecina nije obratila paznju je da je covek pomenuo SOJU koja je skupa ali veoma dobra za tov,da sada ne pisem po secanju kada nadjem tekst postavicu na forum,pre par godina sam isprobao pa sam uz koncetrat jednoj grupi jagnjica dodavao soju i kod te grupe imao 20-25% bolji prirast.

Svako ima pravo na svuju viziju iskaze i slicne stvari ali za 90 dana 70 kg ne da nije moguce vec je to velika nebuloza.

Moze on da pojede i 3 kgr. koncetrata ali nema konverzije tako da neke stavri nisu prosta matematika.

ljudi da ne dodje do zablude posto izgleda niste razumeli coveka, on je mislio da po ovci koja se oblizni dobija 70 kg za navedeni period... znaci 2 jagnjeta po 35 kg... :ppozdrav:

neznam koliko moze stici kg u roku 90 dana ali znam da ima slucajeva da pojedino jagnje napreduje dosta brze nego normalno,to se desava,netvrdim da nemoze ali mi dosta bolje zvuci 2 jagnjeta po 35 kg,svi mi smo imali vanseriske slucajeve ali to su retki slucajevi,

pa to je covek i mislio naravno.. mislim stvarno bi bilo neozbiljno reci da jedno jagnje ima 70 kila za 3 meseca.. mislim nismo deca .. :ppozdrav:

Ja sam imao prosle godine 84dana 60kg,jedinac ali hrana je bila vrhunska,posebno lucerka iz Banatskog Karadjordjeva koja je bila kao vakumirana,rodjeni brat od ovoga sto je sa 6meseci i 4 dana imao 104kg,a dal je moguce da sa 90dana ima 70kg,nemam pojma,ako su blizanci to je uobicajena pojava...takvi extremni primerci su bas retki. :ppozdrav:

ovo stvarno prelazi u zezanje sve ove gluposti pa se o njima i raspravlja a niko da uslika neko kvalitetno jagnje koje je odgajeno u ovom zimskom periodu,SELO GORI A BABA SE CESLJA.stvarno sta je sa slikama.a uzgred antonijevic ima oko 80 ovaca i veoma lepo prodaje i ovce su prosecan idf koji se moze naci u Srbiji.
Miljkovici podmladak je vrhunski Zemun stado je ekstra Pocetnik ekstra a mi ostali ajd u raspravku ko je sta rekao :sta: :sta: :sta:

da, o tome smo vise puta pricali da se nekad zbog sitnica zaboravi sustina a dok se mi tako raspravljamo oko sitnica krupne svrai nam izmicu iz ruku a vreme prolazi. Meni je isto kao i svima vama drago kad se pojavi po neki ekstra primerak ali takvi ne cine populaciju, meni je uvek bitan prosek jer dobar prosek ponosi profit, manje pojedinacna grla. Ono sto je takodje problem su validni podatci. Svako od odgajivaca moze da meri kad hoce, sa raznim vagama ili okom, da racuna ovako ili onako. Iskren da budem ja da sam u Srbiji mislim da ne bih i priblizno ovoliko vremena provodio na netu nego u stali ili negde drugde. Ponekad mi se cini da ovde gubim verme jer se ne pise o nekim bitnijim temama, postali smo nekreativni :sta: ::lose::
Post je spojen: [time]1299965745[/time]

svaka cast miljko,pogledao sam,u pravu je sve,....mislim da je vazno videti i ko prica :ppozdrav:

ko prica neka prica,doklegod nebude neke konkretne slike ili detaljnije diskusije bice ovako,bolje i ovako nego nikako,

Nazad
Vrh