lle de france rasa ovaca

evo jedan predlog kako se moze smiriti.pustite im radio da svira konstantno kada su u stali,neka bude pusten i kada ulaze i izlaze iz ovcarnika,naviknu na buku i nikakvih problema,pozdrav

Mirko cestitke a posebno za ovog janjca sa posljednje od cetri fotke kako rece kolega bas sajamski primjerak (izuzmemo li rep i moje pitanje zasto ste mu rep ostavili?)

svaka cast Mirko jagnjad su super imaju kvalitete a vidi se i da osisana grla jedu dobro malo jagnje na zadnjoj mi se svidja zbog svojih cvrsti nogu i jake gradje

2lc5r11.jpg

Evo jedne slicice i od mene.

pozdrav za sve kolege posebno @baronb na dalekom Rodosu.
jagnje ima odredjene mane koje ga nisu uvrstile u red za moguci naziv PRIPLODNO,stoga je ostao rep i Kastrirano je,postavljena je slika cisto da se pokaze nesto sta i kako radim,mozda preterujem sa slikama ali mislim da je tako jedino moguce videti sta gde ima a ne sesti u auto i preci 200-300 km pa se razocarati-sto mi se mnogo puta desilo.zato bih voleo da i ostali pokazu neku sliku.inace sam prodao ovna cije sam slike ranije postavljao potomci su njegovi.Pozdrav Cobani(nevolim ono OVCARI kad mi to neko kaze osecam se kao sarplaninac)

Ovca koja je ojagnjila doticno jagnje nema sve karakteristike idf tacnije ima nesto krvi romanovca(oko 6,25%.inace od ovaca iz nekog ranijeg ukrstanja koje sam radio pa je povratnim ukrstanjem dobijena))uvek daje dvojke stim da je jedno sa karakteristikama idf(izrazenim)a drugo bude nesto sto ne umem da definisem,oboje ekstra napreduju i imaju odlican randman.znate u cemu je stvar ne zelim da rizikujem sa tom genetikom a treba neko jagnje staviti u furunu.jagnjad koju ostavljam za priplod ili prodajem su od ovaca za koje sam siguran ili bar tako mislim.za nekih dva meseca cu postaviti slike zenki koje ostavljam pa se nadam da ce tada moja prica biti jasnija.

pošto dugo pratim sve rasprave na ovu temu a imam romanovske ovce a več je i bilo govora i slika o tom ukrštanju jedini mi je problem trebao bi dobro muško grlo idf.ako ima tko u hr. do sada sam pripuštao sa slovencom dobra je janjad ali malo spora sa rastom pa ako može pomoč

ОВЧАРСКИ ДАНИ ОБРОВАЦ 2011

ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ
30.04.2011
08часова доношење животиња
10часова тежакмичење у кувању чобанца
културно уметнички програм
15часова проглашење победника
01.05.2011
09часова оцењивање животиња
културно уметнички програм
10-11часова такмичење у шишању оваца ручно машински
11часова парада фијакера
12часова свечано проглашење победника
14часова свечани ручак
Путне и ветринарске трошкове рефундирамо.
Гости са стране могу донети животиње и 01.05 до 08часова
ДОЂИТЕ НАМ У ГОСТЕ 064 20 70 729 063 18165340642113605
:osmeh::cool::sjasi:

Поздрав и теби драго ми је да ћемо се видети и наравно дружити.Полако али сигурно све долази на своје место, прави одгајивачи увек имају заједнички интерес.:osmeh:

takve reci zelim da cujem kod ovcara a ne ovaj ovaki onaj onaki. interesuje mekoliko se placa za cobanac po ekipi do kada su prijave koliko se mesa dobija i sve ostalo u vezi cobanca. CUVAJTE SE PALANCANI SU SE NAOSTRILI

2000 din. je kotizacija 4kg mesa obezbedjujemo sto klupe i suncobran
uplate su do 27.04 srede bice ludo dobre nagrade limarska je sponzor i tombola naravno prva nagrada jagnje

Nazad
Vrh