lle de france rasa ovaca

@lle de france
pre svega čestitke - :bravo: ::svaka cast:: - Strainovići, pošto je vest ovako lepa, iako je post :off_topic:, neka ostane ovde !!!

:ppozdrav:

2lk3ds3.jpg
2zyeofm.jpg
2lk7j9k.jpg

Kolega Mirkopozega pohvala za ovo na fotografijama grla su prilicno napredovala u odnosu na posljednje fotografije istih. Ovce su po izgledu visoko bremenite?

lepi primerci kolega............ Imam na prodaju ovna ile de fransa za informacije javite se na 062 899 64 90 ili privatnom postom!!! :D :cao: :cao:

Edited by Moderator: U svakom slučaju za pohvalu. Lepi primerci!!!

Napomena: Kada koristiš ImageTitan za Up-load fotki, uvek pravi Copy-Paste sa druge opcije gde piše: "Clickable Thumbnail For Messageboard / Forum", kako bi dobio Thumbnail-e, odnosno da ovako izgleda, naravno izmedju svakog linka daš po jedan razmak, a posle svake četvrte fotke Enter!

Evo malo mog stada :D

@siks;
Moj drugarski predlog Vam je da ako zelite da uzgajate tipski idf, eliminisete iz stada ovna sa fotografija jer se on eksterijerno ne uklapa u Vase stado.U protivnom imacete situaciju recidiva njegovih losih karakteristika na potomstvu.I kako vreme bude odmicalo to ce se sve vise i vise ispoljavati.
Ovnovi su cudo sa njima treba biti obazriv jer koliko god su u stanju da poprave rasni sastav jos vise su u stanju da ga pokvare.Narocito je tesko nama koji uzgajamo idf.
Verujte, i ono malo "kvalitetnog" idf sto ima kod nas , u glavnom su potomci ovnova koji su poslednji uvezeni (ili doneti sa strane) a ne od tzv."stare genetike".

Sve je to ok, al gde sad naci kvalitetnog ovna a da bude stvarno idf i da ne bude u krvnoj liniji sa ovcama koje ja imam.Kod mene u okolini ja nemam gde da nadjem dobrog ovna ili musko jagnje koje je odnegovano kvalitetno i koje zadovoljava bar malo standard idf.

siks je napisao(la):
Sve je to ok, al gde sad naci kvalitetnog ovna a da bude stvarno idf i da ne bude u krvnoj liniji sa ovcama koje ja imam.Kod mene u okolini ja nemam gde da nadjem dobrog ovna ili musko jagnje koje je odnegovano kvalitetno i koje zadovoljava bar malo standard idf.

da li su tvoje ovce umaticene :sta: :sta: :sta:

siks je napisao(la):
mislio sam da su ti umaticene ovce da znas rodovnik itd............. od koga si kao prvo kupio ovce........ja sam iz padine plus sam dobio i ovna u rasi,a sada sam uzeo drugog ovna iz padeja da promenim krv itd..........

Kod mene ima 1-2 coveka za koje ja znam da cuvaju idf i ja sam od njih vec uzimao ovnove ili jagnjice tako da bi mi dobrodoso neki ovan koji nije iz mog kraja ,on verovatno nebi bio u krvnom srodstvusa mojim ovcama.Ali gde naci kvalitetnog a da ne bude preskup,ja sam razgovarao sa nekim ljudima koji traze 5 eura za kg za jagnje, koje ko zna kakvog je porekla i kvaliteta.

ma kakvi nemoj ni da se zaleces na te gluposti da placas 5 eura ja sad imam jagance i imam dosta lepih muskih ima kome vec treba da ostavim za pripod musko a meni cu ostaviti selekciju naj zenskih a ostalo se proda po ceni koja je na rzistu ...........

@Srdjan Teodorovic,
Ako nije tajna od koga ste kupili ovce iz Padine i Padeja, da li je u pitanju pok. cika Janko, J.Mikulas ili neko treci i ako moze neka fotografija Vasih grla?

druze da ti kazem iskreno nzm kako se taj covek zove znao sam ali sam zaboravio....... imam nesto meleza a nesto u cistoj rasi......... i sada sam uzeo ovna u cistoj rasi iz padeja!!!! Andor se zove covek od koga sam uzeo ovna i on drzi cistu rasu,ovan je prva liga uskoro ce slike!!!!
Post je spojen: [time]1290625337[/time]

Nazad
Vrh