Bio sam prvi put na NS sajmu. Sajam je veliki,ima stvarno svega,jako dobar i veliki sajam.
E sad meni su najinteresantnije bile ovce, @dejan26 me malo uplasio kad je bio razocaran izlozenim ovcama.
Mogu reci da ja nisam razocaran,mozda iz razloga sto nisam ni ocekivao nesto spektakularno,jedino mogu da kazem
da sam ocekivao nesto vise kod rase IDF,koja me najvise i interesuje. IDF je tamo bio recimo prosjecan,nista da odskace od te prosjecnosti,mislim da u Srbiji ima daleko kvalitetnijih grla,al ti ljudi vjerojatno ne zele izlagati.
Virtemberg je O.K. Miljkovici su imali krasne ovce,bilo je jos nekoliko dobrih izlagaca,tako da je ta rasa bila dobro predstavljena,neznam sta se dejan26 tako razocaro i uzrujo,teksel je isto bio O.K.
Znam ja da Evropa ima nesto drugo i da su poodmakli,al i ovo je O.K. ako se zna sa kakvim se problemima srecemo mi na EX YU prostorima,mislim od trzista,pa komplikacija sa uvozom i jos stotine cuda za koja stranci nisu ni culi.
Kod nas je tesko nabaviti kvalitetna grla i zapoceti neki selekcijski rad,jedini spas je uvoz i osvjezavanje krvi.
Drago mi je da sam se upozno sa kolegama sa foruma,sa Zemunom sam i pricao,mogu samo za njega da kazem ukratko kao covjeka:svaka cast. Miljkovice sam samo pozdravio jer su imali stalno posla sa posjetiocima...
Evo par slika IDF-a sa sajma: