lle de france rasa ovaca

lle de france je napisao(la):
jagnjici su super :D samo sto u njima ima sharole krvi...onaj sto ti prodo radi na grudima i butu :D
samo je trebo cistim IDF to da uradi a ne ovnovima sharole a proda ti ciste IDF. :ppozdrav:

nebi reko da ima Sarole krvi u njima,neznam po cemu si ti mogo zakljuciti tako nesto. Covjek od kog sam uzo jagnjad ima stalno testirane IDF ovnove,radio je i uvoz ovnova,tako da nema razloga ubacivati Sarole.
Ima i ovaca uvezenih jedan dio a drugi dio su grla porijeklom sa Karadjordjeva i to probrana najbolja grla jos tamo
krajem 80.-ih godina,nije imo razloga ukrstavat ih sa bilo cim. Butove i grudi ima i IDF sam po sebi,a stado je stalno osvjezavano uvoznim grlima,pa se nisu izrodile...

selo obrovac kod backe palanke 40-50 kg 100-150 e zavisi od koga i kvaliteta a sve su uglavnom extra
Post je spojen: [time]1275417862[/time]

ne preporucuje se da pocne sa mrkom pre nego sto napuni godinu dana u protivnom moze se desiti da zastane u rastu i ostane mali. Za vreme parenja slabije jedu a trose se.Ako neko ne moze da saceka onda moze i koji mesec ranije ali na manji broj ovaca, do desetak. To je preporuka ali svako ima neki svoj sistem

Molba za kolegu "ile de france" :
Da li postoji mogucnost da okacis fotografiju osisanog ovna kog si kupio od Surde?
Naime, ti si vec treci odgajivac kod kog vidjam tog ovna ali mi se nikako "neda" da ga vidim osisanog.
Pozdrav

2rzdnw0.jpg
2eyba4y.jpg
j5z8kh.jpg
2i2ahs0.jpg
mb1hyc.jpg

Obecao sam nekolicini kolega da cu postaviti fotografije zenskih jagnjadi koje sam ostavio sebi za remont stada (17 kom) pa to cinim sa malim zakasnjenjem uz veliko izvinjenje uredniku i ostalim forumasima sto to cinim na "stari" nacin.Nadam se da mi, s obzirom na moje godine, nece biti previse zamereno.
Potrudicu se da sledeci put bude bolje.
Pozdrav i hvala na razumevanju!
P.S. Za Miladinovica:Nadam se da mogu biti konkurencija Tordaju.

:ppozdrav:.Bas lepo nemam sta reci jedino kad bi nekako mogao da dodjem da ti ih pokradem sve.Naravno salim se!!! ::svaka cast::

Za nase prilike grla za svaki respekt. Koja je starost janjaca i kolika je prosjecna kilaza?

Kolega zemun,evo slika preko imageShack neka svi vide kakav kvalitet imas,svaka čast,
ovce su ::super::,stvarno super ! ! !

samo cu reci svaka cast.pretp da je u planu i uvozni decak za njih,tako da Tordaj ostaje u drugoj ligi,gde je s ovcama uvek i bio,a vadio se jednim vrlo dobrim ovnom.pozz

lle de france je napisao(la):
kolega zemune tvrdio sam da si najaci u srbiji i ostajem pri tome...
Hvala kolega, ne nisam najjaci (uvek ima neko jaci), niti mi je to ikada bio cilj.
Ja sam samo jedan obicni pasionirani odgajivac idf ovaca koji je za razliku od nekih drugih odgajivaca iste rase imao priliku da vidi originale i da na osnovu toga mozda malo bolje poznajem odlike rase.
Nisam bolesno ljubomoran kad vidim u nekom stadu bolje i lepse grlo od mog i nemam problem da to priznam a dobro grlo iz svog stada bih uvek radije prodao nekom odgajivacu za priplod nego za pod noz.
Mladje kolege savetujem da odgajivace koji ne zele da vam prodaju dobro grlo zbog bojazni da ce te ih preteci u kvalitetu treba izbegavati u sirokom luku pa neka sami "umiru" u lepoti svoga stada.
Predpostavljam ko je trenutno "najjaci" (iako nisam video uzivo) ali ne zelim nikoga da prozivam jer kolega ocigledno mudro cuti i ceka pravi cas.
Pozdrav

dobro vece zelim, bio sam par dana na putu i vidim da ste bas bili vredni. Lepo ovo izgleda Zeljko, steta sto ne dodjes na sajam da pokazes to sto imas, ovako to ostane mnogim ocima skariveno.
Samo napred gledaj svoj pravac a zavidnih ce biti uvek ali se na to ne treba obracati paznja

obzirom na oskudicu dobrih grla mogu samo da zamislim trud koji je ulozen u selekciju da bi se dobilo ovo kvalitetno kolega zemun.
Nadam se brzom sirenju ovog sveze uvezenog stada kod naseg kolege da se ova rasa tom svezom krvlju probudi i vrati gde joj je mesto.pozz

Nazad
Vrh