lle de france rasa ovaca

samo me jedno interesuje zasto im onoliko visoko seces repove barem ja mislim da je bolje ostaviti 2-3 prsljena a jagnjad su inace za medalju

Verujem da dobar deo vas vec zna da je na nasu farmu krajem maja stiglo jedno malo stado od 9 dviski IDF i dva ovna IDF kao i 3 ovna W. Danas se upravo zavrsio karanti pa posto je sve proteklo kako treba saljem vam par slika ovnova sa odabira.Aktuelne slike ce mi brat poslati narednih dana.
Zivotinje su stigle iz Nemacke, blizu granice sa Fr odakle su maticna stada i uvezena. Ocevi ovnova su prdukti embriotransfera elitnih linija u Fr sa farme Lavie i Deshon (mozda nisam tacno napisao)
2wdu1hs.jpg

2822qtu.jpg

2ryfwuc.jpg

a ovo je drugi
kccfq1.jpg

25i6wj4.jpg

na slikanju su bili oko 11 meseci i oko 100-110kg

Ovako nesto nam je svima nedostajalo u zadnjih 20-tak godina. Samo jos malo (ali i to ce nadoci u voznji) da popune butove. Naravno u redu za cekanje.

ovan je tek od prosle nedelje sa ovcama, bilo bi beozbiljno da se sada nesto konkretnije prica. Kad se budu ovce ojagnjile bice informacija o svemu pa cemo se dogovarati.
Drago mi je da su reakcije poztivne i da se ovaj potez kao napredak u ovcarstvu shvata.
veliki pozdrav svima

Pozdrav za Miljka grlo je odlično prijavljujem se i ja za jedno muško jagnje.
Post je spojen: [time]1278962526[/time]

sakule-agrotornik zlatibor
3484k2a.jpg

Post je spojen: [time]1281031267[/time]

zdravo svima,
konacno sam uspeo da postavim par slika uvezenih ovaca na nasu web stranicu www.ovca.rs
pa koga interesuje, moze da pogleda
fino ovo izgleda Mirko, sad samo da ih umnozis :cao:

Kao prvo zeleo bih da pozdravim sve ucesnike diskusije o IDF rasi. Bavim se uzgojem ove rase vec 10 godina.

Na ovom linku mozete videti neke od mojih ovaca i ovnova http://picasaweb.google.com/105560427880323660278/Ovce#

Ovce su delom poreklom iz Opova dok je jedan deo iz Karadjordjeva. Ima nesto primeraka i sa Pristave iz Vrsca.
Ocekujem da cemo ovde razviti dobru diskusiju i razmeniti diskustva.

Do sledeceg javljanja,

Pozdrav :ppozdrav:

Drago mi je da su konacno odgajivaci idf-a poput @MIRKOPOZEGA i @Srbu postali aktivni na ovom forumu.
Nadam se da cu uspeti barem jos trojicu da nagovorim, pa da jos malo ojacamo idf ekipu i da pokazemo da nije bas sve tako crno u Srbiji kada je u pitanju ova rasa kao i da su do sada na raznim sajmovima i izlozbama neopravdano forsirani neki drugi odgajivaci koji po svom znanju i kvalitetu grla koje poseduju ne zasluzuju bas toliku paznju.
Jos jedan pozdrav prijateljima i dobro nam dosli!

Nazad
Vrh