LJubitelji tomosa , apn i drugi modeli

Jeste a3,stariji model.Nije skup to je neka cena ako je u voznom stanju i ima poreklo.

Imam problem na APN 4 sa svetlima
Mislim da je 1984 god ( pogledacu na plocici pa cu reci tacno) i trebalo bi da je 6V i ,,krese ko mina "
MEDJUTIM
kad stavim sijalice od 6 volti i napred i nazad pregoru obe za par minuta , kad stavim od 12 v nece da rade
A kad stavim napred 12 v a nazad 6v onda radi ali zadnja sijalica pregore za par dana (nakupovao sam se tih mali sijalica ) a prednja ostane
Sta bi to moglo biti
Moje misljenje da je verovatno napukao magnet pa ,,pravi vise polova" a samim tim i jacu struju pa se zato to desava
hteo sam da kupim novi magnet ali nisam znao da li je ,,crno ili belo paljenje " pa nisam kupio ( crno je BOSH a belo ISKRA ) e kod mene je BOSH ( posle tek video)
Da li je neko imao ovakvih zajebancija i sta je resenje ??

to je 125 kubika cetvotaktni ima oko 11konja,ali tomosovom je samo ram ostalo yamahino imam ga vec 4god,ali dosta ljudi mi neveruju da je to tomos posto sam stavio svuda yamaha nalepnice :)

Imam problem na APN 4 sa svetlima
Mislim da je 1984 god ( pogledacu na plocici pa cu reci tacno) i trebalo bi da je 6V i ,,krese ko mina "
MEDJUTIM
kad stavim sijalice od 6 volti i napred i nazad pregoru obe za par minuta , kad stavim od 12 v nece da rade
A kad stavim napred 12 v a nazad 6v onda radi ali zadnja sijalica pregore za par dana (nakupovao sam se tih mali sijalica ) a prednja ostane
Sta bi to moglo biti
Moje misljenje da je verovatno napukao magnet pa ,,pravi vise polova" a samim tim i jacu struju pa se zato to desava
hteo sam da kupim novi magnet ali nisam znao da li je ,,crno ili belo paljenje " pa nisam kupio ( crno je BOSH a belo ISKRA ) e kod mene je BOSH ( posle tek video)
Da li je neko imao ovakvih zajebancija i sta je resenje ??

Ja sam imao isti problem i rešio sam tako da sam zamenio kompletnu instalaciju i sad radi normalno. A možda ti je loš prekidač pa ponekad za trenutak ugasi prednje svetlo od trzanja pa komletna struja ide na zadnju sijalicu. ISKRINE ima i crne i bele a BOSCH samo crno

@goran 1991 koliko moze ici 125 ja sam vozio yamahu dt 125 ide odlicno samo trosi oko 7 lit
moj ide 95 malo sam tezak za taj motor :) meni trosi od 2 litre kad ga vozim normalno do 60-70 a kad ga stalno vozim pun gas trosi do 3,5 a u pocetku sam ga stalno cepao sad laganica :) resio sam da ga menjam da uzmem mozda nesto jace

Ja sam imao isti problem i rešio sam tako da sam zamenio kompletnu instalaciju i sad radi normalno. A možda ti je loš prekidač pa ponekad za trenutak ugasi prednje svetlo od trzanja pa komletna struja ide na zadnju sijalicu. ISKRINE ima i crne i bele a BOSCH samo crno
Prekidac je dobar ne prekida ni malo
Samo nisam te bas najbolje shvatio ,kako si zamenuo kompletnu instalaciju , da li si zamenuo magnet , kondezator .. ili sve komplet cak i sve kablove( zice )

Sad sam skoro gledao tomos apn6 alpino nov je 1200e
Ја имам исти мотор као и Босонога. Босонога које годиште ти је мотор? Мој је 2007. годиште. Нов томос апн6 је мање од 1000 евра и вреди сваки динар.

---------- Poruka napisana 22-12-11 u 15:15 ---------- Prethodna poruka je 21-12-11 at 13:33 ----------

druže kupi NGK svećicu i neće više crkavati,ja na skuteru menjam na 2000 i nijedna nije crkla već ostavim za kosačicu....
Ја имам Босна свећицу већ 4 и по године и ради као змај. Прва и једина.

ovo je moja skica apne za sneg

---------- Poruka napisana u 15:28 ---------- Prethodna poruka je at 15:23 ----------

to bi trebalo da izgleda ovako nekeko ja sam zapoceo sa radovima pa kada zavrsim bice i slika

---------- Poruka napisana u 16:33 ---------- Prethodna poruka je at 15:28 ----------

dghtv9.jpg

---------- Poruka napisana u 16:36 ---------- Prethodna poruka je at 16:33 ----------

postoji i original samo je za cross a i skupo je
2re4nbm.jpg
1zeb5as.jpg

---------- Poruka napisana 14-01-12 u 19:31 ---------- Prethodna poruka je 13-01-12 at 16:36 ----------

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh