LJubitelji tomosa , apn i drugi modeli

Jeste a3,stariji model.Nije skup to je neka cena ako je u voznom stanju i ima poreklo.

Imam problem na APN 4 sa svetlima
Mislim da je 1984 god ( pogledacu na plocici pa cu reci tacno) i trebalo bi da je 6V i ,,krese ko mina "
MEDJUTIM
kad stavim sijalice od 6 volti i napred i nazad pregoru obe za par minuta , kad stavim od 12 v nece da rade
A kad stavim napred 12 v a nazad 6v onda radi ali zadnja sijalica pregore za par dana (nakupovao sam se tih mali sijalica ) a prednja ostane
Sta bi to moglo biti
Moje misljenje da je verovatno napukao magnet pa ,,pravi vise polova" a samim tim i jacu struju pa se zato to desava
hteo sam da kupim novi magnet ali nisam znao da li je ,,crno ili belo paljenje " pa nisam kupio ( crno je BOSH a belo ISKRA ) e kod mene je BOSH ( posle tek video)
Da li je neko imao ovakvih zajebancija i sta je resenje ??

m7w5n4.jpg
[/IMG] ovoj desno je moj tomos sa yamahinom masinom :)

to je 125 kubika cetvotaktni ima oko 11konja,ali tomosovom je samo ram ostalo yamahino imam ga vec 4god,ali dosta ljudi mi neveruju da je to tomos posto sam stavio svuda yamaha nalepnice :)

Imam problem na APN 4 sa svetlima
Mislim da je 1984 god ( pogledacu na plocici pa cu reci tacno) i trebalo bi da je 6V i ,,krese ko mina "
MEDJUTIM
kad stavim sijalice od 6 volti i napred i nazad pregoru obe za par minuta , kad stavim od 12 v nece da rade
A kad stavim napred 12 v a nazad 6v onda radi ali zadnja sijalica pregore za par dana (nakupovao sam se tih mali sijalica ) a prednja ostane
Sta bi to moglo biti
Moje misljenje da je verovatno napukao magnet pa ,,pravi vise polova" a samim tim i jacu struju pa se zato to desava
hteo sam da kupim novi magnet ali nisam znao da li je ,,crno ili belo paljenje " pa nisam kupio ( crno je BOSH a belo ISKRA ) e kod mene je BOSH ( posle tek video)
Da li je neko imao ovakvih zajebancija i sta je resenje ??

Ja sam imao isti problem i rešio sam tako da sam zamenio kompletnu instalaciju i sad radi normalno. A možda ti je loš prekidač pa ponekad za trenutak ugasi prednje svetlo od trzanja pa komletna struja ide na zadnju sijalicu. ISKRINE ima i crne i bele a BOSCH samo crno

@goran 1991 koliko moze ici 125 ja sam vozio yamahu dt 125 ide odlicno samo trosi oko 7 lit
moj ide 95 malo sam tezak za taj motor :) meni trosi od 2 litre kad ga vozim normalno do 60-70 a kad ga stalno vozim pun gas trosi do 3,5 a u pocetku sam ga stalno cepao sad laganica :) resio sam da ga menjam da uzmem mozda nesto jace

Ja sam imao isti problem i rešio sam tako da sam zamenio kompletnu instalaciju i sad radi normalno. A možda ti je loš prekidač pa ponekad za trenutak ugasi prednje svetlo od trzanja pa komletna struja ide na zadnju sijalicu. ISKRINE ima i crne i bele a BOSCH samo crno
Prekidac je dobar ne prekida ni malo
Samo nisam te bas najbolje shvatio ,kako si zamenuo kompletnu instalaciju , da li si zamenuo magnet , kondezator .. ili sve komplet cak i sve kablove( zice )

Sad sam skoro gledao tomos apn6 alpino nov je 1200e
Ја имам исти мотор као и Босонога. Босонога које годиште ти је мотор? Мој је 2007. годиште. Нов томос апн6 је мање од 1000 евра и вреди сваки динар.

---------- Poruka napisana 22-12-11 u 15:15 ---------- Prethodna poruka je 21-12-11 at 13:33 ----------

druže kupi NGK svećicu i neće više crkavati,ja na skuteru menjam na 2000 i nijedna nije crkla već ostavim za kosačicu....
Ја имам Босна свећицу већ 4 и по године и ради као змај. Прва и једина.

ovo je moja skica apne za sneg

---------- Poruka napisana u 15:28 ---------- Prethodna poruka je at 15:23 ----------

to bi trebalo da izgleda ovako nekeko ja sam zapoceo sa radovima pa kada zavrsim bice i slika

---------- Poruka napisana u 16:33 ---------- Prethodna poruka je at 15:28 ----------

dghtv9.jpg

---------- Poruka napisana u 16:36 ---------- Prethodna poruka je at 16:33 ----------

postoji i original samo je za cross a i skupo je
2re4nbm.jpg
1zeb5as.jpg

---------- Poruka napisana 14-01-12 u 19:31 ---------- Prethodna poruka je 13-01-12 at 16:36 ----------

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh