Da, varnice nije bilo jer su žice (obe) bile spojene na masu, a ni jedna ne treba. Crna je za gašenje i spaja se sa masom samo kad se želi ugasiti pumpa, inače "visi" nepovezana. Žuta je za svetlo i čudi me da je uopšte stavljen namotaj za svetlo u paljenje. Mislim da je tu neko već nešto radio i stavljao paljenje sa mopeda. Ja sam prošle godine kupio preko Limunda kompletno belo paljenje sa Tomos pumpe koja nikad nije radila, i na tom paljenju nije postojao namotaj za svetlo. Imala je kao nova neku mehaničku grešku, nikad nije opravljena i paljenje je skinuto i prodato posebno. Zaista se videlo po platinama i bregu na magnetu da to paljenje nije nikad radilo. Ja sam ga kupio za mog APN 4 koji je takođe imao belo paljenje i kome je oslabio magnet. Ovaj magnet je bio vidno jači od onog na APN-u, ali sve jedno, opet je trebalo dobro zakurblati da upali motor. Hoću da kažem da taj beli magnet nije ni za šta, jednostavno vremenom oslabi i paljenje bude loše. Paljenje je radilo, motor je lepo išao, ali ta varnica nikad nije bila kakva treba da bude, ako se motor ugasi treba ga dobro (odsečno i sa velikim hodom) zakurblati da bi ponovo upalio. Posle sam sa automatika prebacio crno paljenje na APN i motor sad pali lako...
Dakle, nemoj ništa kupovati, odspoj žice sa mase pa probaj. Naravno pre toga treba podesiti i platine...
Dakle, nemoj ništa kupovati, odspoj žice sa mase pa probaj. Naravno pre toga treba podesiti i platine...