sremac106
Nezahvalno je govoriti koliko bi koštala opravka, jer se ne zna uopšte šta mu (SVE) fali?
Od ovoga što si nabrojao:
Komplet paljenje (crno) na Vašaru u Rumi možeš da nađeš do 1.000 dinara POLOVNO (magnet, bobina, plus namotaj, kondenzator i platine)...
Klip NOV (sa karikama) je oko 800 dinara (zavisi od obima, tj. broja), ležajevi radilice NOVI su oko 200 dinara po komadu...
Reparaciju karburatora uradiš sam, ostaviš ga u razređivaču par dana, pa posle izduvaš nečim, kupiš šiber i plovak (ako ne valja), diznu, namontiraš i terajjjj...
Sad sam skoro radio čoveku iz susednog sela komplet remont Automatika A3, kupio ga polovnog pa ništa na njemu valjalo nije...
Komplet instalacija, nov prekidač, paljenje prepakovao i odmah ugradio nov kondenzator i platine, polovnu bobinu original "Bosch", prednju i zadnju kočnicu, sve sajle promenio, karburator očistio i samo nov šiber ugradio, rezervoar očistio od rđe i prljavštine kojekakve...
Radio sam par dana, kada sam imao vremena...
I sve to za 3.000 dinara, moje "ruke"...
E da ga j...m ako je to puno...
Ako radiš sam, svakako ta stavka ostaje tebi u džepu, a opet imaš motorče da se vozaš po selu, koje troši k'o upaljač, a nije potrebna ni posebna Kategorija (A1) kao za APN-ca (koga imam ali NE SMEM da se vozam, previše, okolo) kome je potrebna, samo ga registruješ (ako je tvoj) natakneš kakvu kacigu na glavu, i Bog da te vidi...
Ozbiljno se bavim mišlju da kupim kakvog Automatika pa da ga sredim komplet i registrujem,za svoje potrebe,da ne mislim više na ovu bandu,oće li me gde sačekati i naplatiti harač!!!
Žao mi samo što onda moram da se rešim APN-ca a tako sam ga lepo sredio, da je pouzdan i siguran , a i brzine mu ne manjka...
Kako li ću da pređem "s konja na magarca" i vozam se "prdavcem" (bez uvrede)?