Drustvo jedno pitanje.... Nije bas za ovu temu ali neznam gde da postavim...
Danas nabavio jednu Tomos pumpu za navodnjavanje (jako povoljno).. Uzeo sam je od vlasnika koji kaze da je samo JEDANPUT koristio i tako je godinama stajala na tavanu.. Uzeli se u pricu o tim Tomos pumpama i pala je trgovina...
Uzeo sam je i kod kuce odmah rasturio i iznenadio sam se u kakvom je stanju masina!!!! Kao nova nije lagao kad je rekao da je samo jedanput radila na kratko... Svi delovi su kao novi.. Ali uopste ne baca vrnice!!!! Ma ni najmanje!!!
Neznam sta bi moglo da bude?? Napravih jedan inprovizovani radapciger za vadjenje magneta i rasturio to... Magnet izgleda kao nov (sasvim malo zardjao) platine su bile spojene tako da kad pocimam kanap da upalim uopste se nisu odvajale,ja sam to prestelovao i ono opet jok!!!!
Sta bi to moglo da bude??? Da nisu samo platine crkle??? Ili je crkla kompet ta elektornika???
- - - - - - - - - -
Da nije crko ovaj magnet??? Ali kontam sta tu ima da crkne???
Ili da zamenim ovo komplet??? Neznam ni kako se ovo zove gde se nalaze platine... A Misovi su sredili kabal koji vodi do svecice!!!!
Isplati li se ovo popravljati???? Koliko li kosta taj deo gde se nalaze platine???
Ja imam jos jednu Tomos pumpu ali mi je mrsko da je rasturam da bi probao ovu da vidim u cemu je kvar!!!! Pre bi kupio nove delove i osposobio i ovu jer je u MNOGO boljem stanju nego moja koja se naradila i od kad je kod mene posebno kad je bila ova poplava....