LJubitelji tomosa , apn i drugi modeli

ljubitelji tomosa,dal neko zna gde mogu da nadjem za ATX plasticni pinjon za brzinomer..............

da li je neko slucajno zainteresovan za zamenu imam ORION EFFY48 ccm,vlasnik sam,registrovan do avgusta,u dobrom stanju,2007 god,za neki APN 6?podrazumeva se da ima papire ili da bude registrovan kao i moj na zutu tablicu.ako je neko zainteresovan neka pise na pp.inace ja sam dejan

pozdrav,hteo bi da kupim ram sa papirima od apn 6 sa sto vise delova na sebi a naravno sto manju cenu :osmeh: kontakt ovde ili na pp izvinjavam se za :off_topic:

- - - - - - - - - -

naravno moze i od apn 4

kako ce se ponasati atx sa delorto karburatorom 14 12? imam problem sa mojim atx-om prvu polovinu gasa slabo prima a drugu bolje tako je isao neko vreme ali je poceo da gubi snagu a danas me je sasvim izdao. u voznji se ugasio i nisam mogao da ga upalim sve dok mu nisam povuko saugh i onda malo radi i odjednom pocne da se gusi i ugasi se. ima kompresije prvom nemogu da ga upalim na gurku. sta bi moglo biti i kako da resim problem ?

ako nekog zanima testera Sachs Dolmar 153 7ks 100cc u ekstra je stanju sem one klipnjace sto je otisla kacio sam slike,ostatak testere je u full stanju spolja kao nova cilindar je polovan MAHLE u ekstra stanju kao nov klip je isto MAHLE on je nov,mogu i ja kupiti klipnjacu i dati je uz testeru nije to problem garantujem za ispravnost delova kao sto sam naveo u golasu sto se tice klipa radilice i cilindra,menjao bi za apn 4 sa papirima naravno ispravan..kontakt moze u PP izinjavam se za :off_topic:

​Molim Vas, prodaja i kupovina u oglasima inace brisem. Ako se nastavi i posle brisanja sledi kaznjavanje.:ppozdrav:

Ovako, :osmeh:

jesenas sam radio generalnu na mom APN 4. Cilindar je proširen na 38.5mm i stavljen je elko klip. U toku razrađivanja (potrošen jedan rezervoar goriva) crklo mi je paljenje (belo), tj. s' njim sam oduvek kuburio jer je oslabio magnet. U toku zime sam nabavio drugo paljenje (opet belo, al' sa vodene pumpe, novo-nekorišteno), međutim sve do juče ga nisam montirao na motor (a i tad jer mi je smetao u šupi - bicikl je u proteklih godinu dana imao prioritet kod mene :osmeh: ). Paljenje sam naštelovao na 1.6mm pre GMT (hteo sam na fabričkih 1.5mm ali nisam uspeo, uvek mi se u dotezanju smakne malo i ovo je njabolje što sam uspeo), i sad motor lepo pali. Problem je što gas prima do 1/3 gasa, a preko toga se ništa ne dešava, čak malo i oslabi. Čak i u ovoj prvoj 1/3 to primanje gasa nije baš onako da povlači jako, nego nekako srednje, ne znam kako bih to bolje objasnio... :osmeh:

Pretpostvaljam da je do štelovanja karburatora (iglica, dizne, nemam pojma :osmeh: ...), pa bih molio stručnije forumaše za uputstvo kako da to najbolje uštelujem! Takođe me zanima i na koliko štelujete pretpaljenje?

Ja paljenje stavljam na 1,8-2,2mm pre GMT u zavisnosti koji Tomos je u pitanju i zazor platinskih dugmadi na 0,4mm. Dizna i iglica se kombinuju da motor radi lepo na celom rezimu, obicno se dizna koristi 60-64 a prsten na iglici se stavlja na drugi podeok gledano od gore. Ako je motoru previse goriva, nece imati ler i tesko ce raditi, daviti se i dimiti, paljenje ce biti samo uz vise od pola gasa, kao kad presisa. Ako kojim slucajem ima premalo goriva, opet ce tesko paliti ali sa 'javljanjem' i to uglavnom ispod pola gasa. Pokusaj da pri turiranju stisnes sisicu iznad plovka, da mu prinudno das malo goriva, ako predje tu 1/3 gasa znaci da mu je falilo goriva.

Hvala Bubu! :ppozdrav:

Tomos je APN 4 iz 1976. godine. Dizna je 64, i ona je nova. Motor na leru radi lepo. Ne znam na kom prstenu je iglica (mislim da je i ona nova), pogledaću. A kako se određuje na kom prstenu da bude, tj. ako treba više goriva da li se pomera na viši ili niži prsten?

Da li ona druga dizna (u koju ulazi iglica) može da nešto zeza? Nisam siguran, ali mislim da i nju imam negde novu kupljenu, samo što je nikad nisam stavio...

edit: Kad sam govorio o 1/3 gasa, mislio sam na 1/3 hoda ručice gasa, tj. od 0 do 1/3 hoda ručice gasa povećava broj obrtaja, a preko 1/3 hoda ručice gasa obrtaji se više ne povećavaju, čak mi se čini da malo i padnu. A koliki se broj obrtaja na 1/3 gasa dobije, to ne znam - ali po zvuku sigurno nije max broj obrtaja. Sad, da li je to 1/3 od max broja obrtaja ili više, stvarno ne znam.

Moze da zeza i centralna dizna, stara ako je zajedena a nova vrlo cesto ako je lose napravljena tj. duza nego sto treba i sa manjom rupom od potrebne. Sto vise izdizes iglicu, dajes vise goriva-ako prsten stoji na poslednjem, 4. podeoku gledano od gore to ti je maksimum goriva spram te dizne. Ako obrtaji padaju kako kazes, 99% je do manjka goriva.

Par slika od sređivanja motora

IMG_1026.jpg
[/URL] [/IMG]

Мени су рекли пошто сам први власник да још нема потребе да свој АПН6 пребацујем на нове жуте таблице, има ли у томе истине?

А како сад беле кад видим много скутера до 50 ццм на жуте. По којем критеријуму беле АПН?

Nazad
Vrh