LJubitelji tomosa , apn i drugi modeli

Poljoprivrednici iz naše opštine svake zime, u sklopu zimskih predavanja, imaju jedno predavanje gde dođu predstavnici saobraćajne policije koji poljoprivrednike upoznaju sa novim propisima vezanim za učešće poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju. Tako su zimus, između ostalog, rekli da zbog ne donošenja nekog pravilnika još uvek mogu mali motorčići, iz ranije kategorije bicikl sa motorom, da se voze na stare tablice. Ne znam da li se šta promenilo od tad do danas.

Inače, jedan moj drug takođe tvrdi da će za APN trebati A kategorija, jer navodno svi motori sa menjačem brzina moraju da imaju A kategoriju, dok automatici ne moraju...

и шта сад.. ја морам платити 400 евра за А категорију да бих могао да возим апененца.. ко да је кавасаки::jako_besan::

Poslednja izmena:
evo i mog bta
2u604jp.jpg

kako hoces ali vec postaje problem za delove kineza. solidno sluze ovi jaci modeli ali drugar mi ima od 150cc i nemoze vec naci nigde lancanike a pojeli se skroz. mnoge sitnice vidim da se zale jer nema za nabaviti. po meni bolje uzeti zapadnjacki ili japanca i biti miran.

Za Sprint motore ima dosta delova,skoro sam nasao jednu prodavnicu iz Novog Sada tj. nassao sam njihov katalog delova na netu i stvarno sve imaju,a i nije skupo. Kada su se na mome kinezu pojeli lancanici i kada je lanac propao bas sam lako nasao to novo_Otiso do prve prodavnice motora i pokazao sta mi treba i za neki dan dobio sve novo

Није скуп фино изгледа. Шта му је оно на предњем фару?

Fin motoric samo sto mu je paljenje 6V umesto originalnih 12V i te vile promeni ako imas priliku za vile od BT-a ili 90E zbog svoje sigurnosti. Inacem bas ocuvano izgleda. :D

Drustvo evo i ja da se prikljucim u ovu temu imam 3 motora.. Jedan APN 4 i dva MZ 150 i 251..

Ovaj APN 4 nije vozen jako dugo do jesenas kad sam ga izvadio iz garaze i poceo da cackam oko njega,prvi problem koji mi se javio na njemu je bio rezervoar koji je zardjao,ali ubacio sam lanac u rezervoar i prao ga do iznemoglosti sad se sija!!!! Posle toga sam skinuo i ocistio karburator (koji je nov montiran malo pre nego sto je motor ostavljen cale mi rekao) i kad sam ga ocistio sve sam ponovo sklopio,zamenio svecicu i motor je PRORADIO!!!!!!!! Vozikao sam se 2-3 dana sa njim sve po malo dok jednog dana nisu se desile drasticne promene!!!!!! Motor vise nemogu da upalim na kurblu NIKAKO!!!!!! Nem,a snage da me vuce gasi se cim oduzmem gas u motoru nesto pocelo da se cuje (neko zveckanje na malom gasu)!!!! Ima 6-7 godina od kad nije vozen!! Sad mi kurbla ne kaci kad hocu da ga upalim,znaci kad hocu da zakurblam ona samo padne dle nista se ne desava.. Zasto to??? :sta: :sta: Sta mi je ciniti sa njim sto ta kurbla nehvata uopste skoro (po nekad uhvati i moze da se kurbla) i sa tim sto nema uopste snagu.... Jedva jedva da moze da radi kad ga upalim na guranje!!!!! Koliko bi me kostalo sve te popravke,da kupim nov klip,novu stublinu,novu radilicu i sta moze da bude problem sa kurblom??? Hvala unapred.... :ppozdrav:

Da i kaciga je ukljucena.Ma meni to treba za po selu,ne ulazem nista u njega.Dugo je stojao pa nece lepo da radi,a i malo lamele proklizavaju,pa moram da ga pregledam.Taman da ubijam dosadu.

@mikser

Bobina, platine, kondenzator.

@cira92

Kurbla moze da propadne ako kvacilo preklizava a kvacilo moze da preklizava jer ne moze da se vrati do kraja posto je sajla kvacila zardjala od redovnog pranja i neredovnog koriscenja. U tom slucaju samo klizi kurbla iako zub uhvati. Ako kvacilo ne preklizava, onda je moguce da ti je otkinuo kajlu na velikom gonjenom zupcaniku u menjacu. Ako motor lose ide, gasi se i dimi jako onda dobija previse goriva..mozda ti je plovak zaglavio ili se usled ostecenja ili nepravilne montaze pomerila iglica u siberu ili se pak i siber okrenuo u kucistu. Ako zvecka motor pored svega toga, moguce je da ti je cak pukla karika ili je otisao lezaj na velikoj pesnici. Nista cudno. Ako hoces da otvaras masinu i da radis generalnu kako treba, spremi 100 evra i rasklapaj.

Neverujem da se gusi od goriva jer je bas izgubio snagu jedva ide!!! Nemogu ni da ga zaletim da ga prebacim u 4 i 5-tu... Sutra cu da proverum to sa sajlom i kvacilom,jer motor stajao dosta godina pa mozda blokirala sajla,a taj nije pran dug godina prasincina bila na njega jedva sam ga pronasao po supu... :haha:

Nista moracu da pocnem to da rasklapam da vidim sta se desilo,mada sumnjam da kubrla prklizava zbog kvacila i lamele vec mi deluje kao da nista unutra ne pokrece kako lako propadne dole...

Skini malu deklicu sa desne strane i kurblaj lagano. Ako se centralna matica od kvacila pomera a magnet i radilica se pomeraju onda ti preklizava kvacilo. Ako te ne mrzi, snimi kako ga kurblas pa cu ti ja reci na sta da obratis paznju.

Nazad
Vrh