Letovanje 2023

Srebrno jezero, produženi vikend..

0ec0ef9c948c17a83c645d675a47fe28.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jer išo neko za Dubrovnik?
Gospodja me napinje da idemo na jednodevni izlet...
Parking, cene, šta videti?

Pokajati se neces . Parking je katastrofa skup . Oko 15e sat blize dole . Ostalo nije tolko bas skupo kako se prica . Jednom smo bili 3 dana , i vlasnik stana nam predlozio da ostavimo auto na parkingu kod doma zdravlja i da nece biti problema . Odatle busom do starog grada i onda ti i netreba . Tako je i bilo , bar tad .
Uglavnom samo dobro skontaj sta ces sa autom i nema problema . Penjanje na zidine isto nije tako jeftino al je dozivljaj . Fino je sto nedaju kruzerima blizu obale pa cesto mozes vidjeti i desetine kruzera na pucini .itd
Isto kupanje bolje zaboravi . Par malih plaza hotelskih i zidine .
Dobra fora je biti oko cavtata ili slanog i dodjes u dubrovnik ili jos bolje nocenje u Trebinju i sidjes brzo .
Samo za osjetit pravu svjetsku atmosferu , mozes cuti bukvalno sve svjetske jezike , a cesto mozes vidjeti neku tzv zvijezdu , koga to zanima.
Preporuka par pubova u starom gradu , nezaboravne pijanke i zurke sa smrakom od japana do argentine , a godine su nebitne da se opustis ...

Poslednja izmena:
Prosle godine. Rucak je drugar za porodicu platio u nekom normalnom restoranu mislim 150evra. Potaz i riba. Znam da je bilo duplo skuplje nego sto mi rucamo u grckoj.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Ovde u grčkoj trenutno za 9 evra dobiješ porciju: meso sa roštilja (razni izbor), pomfrit, salata i hleb.
Žena i ja sa dvoje dece kada naručimo 2 porcije desi se da ne pojedemo sve.....
Pice su malo skuplje 12-15e, ali opet 2 pice završe posao.
Ne računajući put, dan ovde u grčkoj nas košta 100e, i ništa nismo poneli od kuće sem plazme i evrića. Inače lidl je dosta povoljniji nego kod nas...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovde u grčkoj trenutno za 9 evra dobiješ porciju: meso sa roštilja (razni izbor), pomfrit, salata i hleb.
Žena i ja sa dvoje dece kada naručimo 2 porcije desi se da ne pojedemo sve.....
Pice su malo skuplje 12-15e, ali opet 2 pice završe posao.
Ne računajući put, dan ovde u grčkoj nas košta 100e, i ništa nismo poneli od kuće sem plazme i evrića. Inače lidl je dosta povoljniji nego kod nas...

100e plus smeštaj?

5ti dan na moru i polako bi već mogli pakovati kofere što se mene tiče. Žena ni da čuje, bez 10 dana ništa....

Al si me sad nasmejao pošteno,morao sam i ženi sa pokažem tvoj post,jer smo istu raspravu imali danas,ja bi kući,ona ni da čuje...😀
Super si prošao sa smeštajem, ja sam negde na 90e samo on,plus troškovi dnevni...i to smo jedva našli...doduše tražili smo kasno...

Grcka i cene u Grkoj su kako i kod nas za svaciji dzep ima da se nadje, isto tako i smestaj. Giros 4 evra na ulici. Prosle godine bilo je za 3.5e.
Vecera u restoranu za 4 osobe sa picem je od 50e pa na vise. Morski specijaliteti do 100e za 4osobe. Lezaljke ima i za 10 e,kafa i za 3,5e na plazi.Ribu sam svezu Red sneper(fagri) placao 23e-25 kilo , Girice 10e kilo. Ocisceno sve.
Smetaj apartman,prvi red do plaze od 80 -125 na Sitoniji i Tasos. Sada 140e dan na Lefkadi. Jedva nasli decembra slobodno mesto za rezervaciju.
Nije ni Lidl bas tako jeftin. Fanta je 1.60e 1.5l, limenka piva u Cerfuru 1.6e 0,5l mitas ,voda je ono sto je uvek kod njih jeftino. Meso im je kao kod nas po mesarama.
Gorivo 1.88e l benzina pa na vise.
Meni dve nedelje su prekratke ali i to mi proleti. Obaveze kuci diktiraju. 20dana bi mi bilo taman. Prosto volim more i opustim se, mozak skroz na pasi. Jedino ovo oko nevremena doda neke brige, ali i to prodje. Protiv boga i prirode se ne moze.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Salje mi drugar pre par dana snimak iz restorana iz Turske gde je prosle godine bio, odmah sam pozvao zenu i rekao da menjamo destinaciju ove godine i idemo u Tursku All Inclusive 😂 Uz malo "dogovaranja" ipak smo se presaltali na Grcku opet jer gde cemo sa 2 deteta od ukupno 3 godine avionom 😂

Nazad
Vrh