Ja sad prskam tresnju sa Captanom (Capi, to je soluble liuquid captan formulacija), Konzulom, i dodajem Nutrilizer pH da mi spusti pH vrednost rastvora na oko 6 (sto odgovara vise i Captanu i insekticidima, posto je kod mene malo teza voda i ima malo visi pH) i stavljam jos Humisuper Plus folijarno djubrivo, sve sto sam nasao dosad je da nije zabranjeno da se to sve mesa, ali da grantujem da moze da se mesa, to ne smem i ne mogu, moralo bi da se proba...Hlorpirifos kao cista suptanca ima oko 5 pH, pa ne spada u izrazito kisele supstance, a permetrini se generalno mesaju sa svime (osim bordovska corba i slicni ekstremno alkalni preprati)...
Evo izoda s cim je nekompatibilan (kopiro sma iz nekog uputstva):
INCOMPATIBILITY Genfarm Chlorpyrifos 500 Insecticide is NOT compatible with the following:
Herbicides 2,4-D, Dicamba, MCPA, Tordon* 75-D, Tordon*242.
Fungicides Fixed coppers, liquid and organic coppers, wettable sulphur.
Fertilisers Iron sulphate, manganese sulphate, zinc oxysulphate.
Znaci ne sa sumporom, a sa kaptanom moze po ovome (za folijarno djubrivo ja cu da rizikujem, psoto su tresnje jednosgodisnje i nemaju rod, a ti procitaj jos malo dal sme i sa kojim djubrivima ili bolje idi smao insekticid i kaptan)
I jos jednu stvar da napomenem, hlorpirifos je jedan od otrovnijih preparata, i dosta dugo ostaje (ima dugo rezzidualno dejstvo) i odlican je za zastitu, ali koristi ga samo u prvoj pooovini vegetacije, izbegavaj kasnije, karenca je 21-28 dana uglavnom, ali ja bi sa njim iso i na vecu, a blize berbi koristio druge neke preprate sa mnogo manjom karencom, ako ima potrebe...