Kad sam narucivao 2 kom iz cacanskog Instituta pre par godina rekli su mi da je podloga divlja leska ako se ne varam, to je valjda zbunasta sadnica?Jeste Rile. Podloga je mecija leska.
Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad sam narucivao 2 kom iz cacanskog Instituta pre par godina rekli su mi da je podloga divlja leska ako se ne varam, to je valjda zbunasta sadnica?Jeste Rile. Podloga je mecija leska.
U Čačku imaju samo iz izdanka. Jedina državna institucija u Srbiji koj kalemi lesku je ogledno dobro Novosadskog poljoprivrednog fakulteta katedred za voćarstvo i vinogradarstvo u rimskim šančevima.Kad sam narucivao 2 kom iz cacanskog Instituta pre par godina rekli su mi da je podloga divlja leska ako se ne varam, to je valjda zbunasta sadnica?
Dakle da ocekujem da nece ici mnogo u visinu kao sto vidim da kalemljeni rastu kao drvo? Pitam jer planiram 3U Čačku imaju samo iz izdanka. Jedina državna institucija u Srbiji koj kalemi lesku je ogledno dobro Novosadskog poljoprivrednog fakulteta katedred za voćarstvo i vinogradarstvo u rimskim šančevima.
Dakle da ocekujem da nece ici mnogo u visinu kao sto vidim da kalemljeni rastu kao drvo? Pitam jer planiram 3
0-ak komada leske da posadim na prolece...
Kod mene su stablašice i nisam imao problema sa sušenjem a da je uzrok oštećenje. Događalo se da zakačim kosilicom i dobro je ogulim ali uredno preraste. Dok su bile manje događalo se da je presječem i ponovo istjera mladik koji kasnije kalemim. Sušenje sam imao u lošijoj zemlji a duboko posađene. Koja i preživi u tim uslovima više godina slabo napreduje i kržlja. Može pomoći rezanje svih grana iznad kalema. Izbiju mladici i dobro napreduju.
Oni što ne ispadaju iz omotača idu na živce.
Polako.....kada ti zasad bude jace radjao i kada budes ozbiljno prodavao ,onda nam javi da li si promenio misljenjnePo meni je sto se tice odnosa kvaliteta jezgra, lakoce ciscenja i rodnosti najbolji rimski.
Imam ja i dosta landje. Radja to za medalju ali mi je oko krckanja malo misterija... Posto je 95% kalem u zasadu tonde su se pokazale kao najgore jer su slabo bujne za podlogu ali rimski je stvarno najbolji prijem cak i u problematicnom zemljistu. Ono sto mi je propalo u pregarljivom zemljistu(leti bez vode u prolece pod vodom) sam popunio djentilom i primila se kao luda. 2-4 godina su pa ce mo videti kako sve napreduje. Sa druge strane sada radi i navodnjavanje tako da se koncept menja.Polako.....kada ti zasad bude jace radjao i kada budes ozbiljno prodavao ,onda nam javi da li si promenio misljenjne
A sto misterija )))Imam ja i dosta landje. Radja to za medalju ali mi je oko krckanja malo misterija...
Prepuni ljusku i nece lako da se odvoji za razliku od rimskog koji moze da se cisti bez neke vece muke. U svakom slucaju langa ima najbolji ukus od svih. Pravi onaj ukus polu divljeg lesnika.A sto misterija )))
Polako.....kada ti zasad bude jace radjao i kada budes ozbiljno prodavao ,onda nam javi da li si promenio misljenjne
A sta moze da te ceka.....lesnik za prodaju ))tiktak aj obrazlozi molim te. kod mene je osnova rimski pa da znam sta me ceka