Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Koje je najbolje pivo???
'ladno pivo 🤣

Ja jelen izbegavam, od njega me redovno zaboli glava.
Lav nikad nisam voleo.
Kod nas se nekako Zaječarac odomaćio, iako to više nije to kao kad je krenuo. I dalje prednjači sa prodajom, i u 90% kuća kad svratiš bićeš poslužen sa Zaječarskim.

Po prvi put sam danas imao prilike da probam ovo Banjalucko pivo .

Lepo , lagano , postavljam ga na 2 mesto , odmah iza Valjevskog .

Jedina mana mu je sto je ambalaza ( 0.5L ) bespovratna ?

Pio sam ga nekad davno u vojske 91 godine ,bilo jedino dostupno u Petrinji.
Dal sto smo mi bili kapacitetni ili je bilo stvarno dobro uglavnom meni je bas odgovaralo.

Posle 3 godine pauze prisecamo se tog ukusa... Ako je neko ovih dana u kraju Nei Pori - Platamon nek se javi da popijemo po koje.. ;)
20220620-131444.jpg

I ja sam probao Nektar, odlicno je.
I kod nas preovladjuje Zajecarsko, iza njega Valjevsko.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pre izvesnog vremena dobijem belo vino ali kako nisam pristalica velikih ( 5l ) pakovanja nikako da ga probam .
Elem , juče spremimo lazanje i kako uz to ide belo vino ja odlučim da ga nacnem .
Promenio sam mišljenje , lepo , glatko , sa nekom voćnom aromom , prosto prija ( posebno ako je rashladjeno )

P.S. znam da je tema o pivu ali ima momenata kada i vino prija
2efd387df2c63ad379d98df0b9a92a88.jpg
536ca450b3d31ccbae3cbba0b38e24a7.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Bravo za tabelu , konačno neka korisna informacija .
Iznenadilo me je Nektar pivo , nema kukuruzne krupice ?
U tabeli se ne pominje Valjevsko ?

Koje je najbolje pivo???
'ladno pivo 🤣

Lav nikad nisam voleo.
Kod nas se nekako Zaječarac odomaćio, iako to više nije to kao kad je krenuo. I dalje prednjači sa prodajom, i u 90% kuća kad svratiš bićeš poslužen sa Zaječarskim.
U vezi šale za najbolje pivo...
Na pitanje koje pivo piješ,ide odgovor "ono na akciji".. 😀

Koje je najbolje pivo???
'ladno pivo 🤣

Lav nikad nisam voleo.
Potpisujem sve. Sem što sam ja kao mladi pivopija pio lav jer je bio slatkast. Mada ga ne pijem odavno i ne odgovara mi nikako. Jelen isto , glava a i ukus mi ne odgovara. Jedino što su konstantni u (lošem ukusu :)). Zaječarsko bilo super kad je krenilo sad svaka godina sve gore. Pogotovo leti, svaka serija drugačija i lošija od ovih zimski. Verovatno zbog količine. Primetio sam to i sa drugim pivima koja se puno prodaju. Sem toga kod zaječarskog kiselina ubi. Ovo leto pijem amstel 0,4. Poprilično je sličan zaječarskom samo je bolji i konstantan. Takodje, ovde kod mene je Zaječarsko je 72din a amstel 64. Što mu kad se uračuna količina dodje isto. :)
Nektar je dosta dobar.
Kod nas je 0,5 povratna ambalaza
Inace mene od njega ubija glavobolja
Ipak zbog lokal patriotizma se ne odustaje
I ovde je povratna. Bile su jedno vreme neka sa nalepnicama na kojima piše nepovrtna koja su koštala nešto više.
E sad ovo za glavu ne znam, nisam se nikad popio neku veću količinu nektara (10+).

Moram to Valjevsko da probam vidim da ga svi hvale.
Inače točena tj. kratkotrajna piva su mnogo bolja od ovih dugotrjnih. Moram da nabavim ono burence od 10l pa da uzimam kad god sam u prilici.
Zašto se stavlja kukuruz? Da se uštedi? Znam za to odavno , a i ostim nekad da podrignem na kukurz. Čak mi nekad nekako lep taj miris.

Edit: Evo i odgovora: https://www.021.rs/story/Info/Misljenja-i-komentari/137778/Istina-o-pivu-u-Srbiji.html

Poslednja izmena:
Okreni obrni ne moze se izbeci taj GMO , dal preko soje dal preko pive . . .

ednostavno, dodaju se veštački, GMO enzimi. Naravno, enzimi dobijeni upotrebom GMO organizama i nisu baš najprivlačniji sastojak koji bi neko deklarisao kao deo proizvodnog procesa. Isto tako, izjava "koristili smo jeftniju krupicu da bi ovo pivo bilo pet dinara jeftnije, a mi zaradili više novca", takodje ne zvuči baš dobro.

Inače točena tj. kratkotrajna piva su mnogo bolja od ovih dugotrjnih. Moram da nabavim ono burence od 10l pa da uzimam kad god sam u prilici.

Zašto se stavlja kukuruz? Da se uštedi? Znam za to odavno , a i ostim nekad da podrignem na kukurz.......

Nazad
Vrh