Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Opet ja u ovoj temi... Naime, sasvim slučajno, nisam ni znao da je sinoć u inđiji planiran novosadski noćni bazar, i tamo pored svih džidža bidža, đakonija od plodova tora, dobrih kobasica naletim na lika sa par točilica za pivo, i odlučim se da probam "American pale ale" ili ti pejl ejl, i ondak sam se vraćao par puta do njega... Auuuu, ai udara dobro ima više alkohola, al ukus top, malo zove zrele, malo đumbira.. Ako ikad naletite na takvo pivo, a volite da probate nešto novo i drugačije imate moju preporuku....

Kolega i ja smo sinoć utamanili po dva ledena Grolsh-a. Predivno pivo..
Preksinoć sam utamanio Stelu, koja je sada verovatno najbolje komercijalno pivo kod nas ..
Vidim da po trgovinama sada ima zaista veliki izbor uglavnom stranih brendiranih piva.. Japansko Asahi pivo je takođe vrhunsko..
Što se tiče ovih malih proizvođača, ja sam se nekoliko puta malo podnapio jer su znatno jača od industrijskih..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Može Stella... Može amstel... Sve sem hajnekena, on mi baš ne paše...
Stvarno u zadnje vreme, kraft piva iz domaćih malih pivara su mi sve bolja recimo... Kabinet na primer..

Trenutno mi najviše paše banjalučki Nektar. Čini mi se da je kvitetnije od "rogonje"..

Jeste da je tema pivo ali pre nekoliko dana popih " par " čašica ovog pića i mogu vam reći da mi je baš prijalo .
Znam , biće sad komentara kako od domaće radze nema ništa bolje ali eto moja preporuka da ako ste u prilici ipak probate i nešto ovako
Nisam baš siguran da li se pije sa ledom ali nam je bio dostupan pa smo i njega " nasuli "
4ce76a5a890bc4a86479bec18402984f.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Vele poznavaoci i štovatelji "dobre kapljice" da je ovo najbolji Konjak na svetu...
Nisam probao, ali ako budem u prilici, ne odbijam...
Sad sam malo kopao po nekim fotografijama iz Becica , setio sam se da sam nešto slično tamo slikao , bilo mi interesantno zbog cene , koštalo ko pola našeg letovanja....
Dal je ovo nešto slično ?
924099267c7032edf68f6ef87755eeb1.jpg
b3eabbcfb1cc6f71fa02ae03b5f3f81f.jpg

Jeste da je tema pivo ali pre nekoliko dana popih " par " čašica ovog pića i mogu vam reći da mi je baš prijalo .
Znam , biće sad komentara kako od domaće radze nema ništa bolje ali eto moja preporuka da ako ste u prilici ipak probate i nešto ovako
Nisam baš siguran da li se pije sa ledom ali nam je bio dostupan pa smo i njega " nasuli "

Hennessy..je top piće..kojeg ču pamtit dok sam živ. Moj sin maloljetan..išao na slavu Nove godine..pa mene zamolio da odem u market kupiti..on me čekao u autu, Kupim ja,uredno platim..prođem blagajnu..i dignem kutiju u zrak da bolje mogu pročitat..koliko to tekuće zlato ima gradi..i tada se na svim blagajnama upali alarm..i neka prodavačica počne vikati..netko iznosi Hennssy..Zamislite koliko je ljudi u to blagdansko vreme bilo u trgovini..sve oči uprte u mene..jer sam ga držao u visini glave..Onda bila izvinjenja..kako je bila još negde skrivena zaštita za koju ni oni nisu znali..Mamicu im jareću..sramota do bola..a moj sinčić se jaaako smejao na to..Izvinjavam se,znam da nije za ovu temu..LP

Sledeći put bez leda,pa da osetiš punu čar konjaka.Konjak koliko god nama zvučalo nemoguće se pije topao.I umesto leda zrno dva kvalitetne kafe.

Kaze, dosao neki doktor u neko selo i drzi predavanje o stetnosti alkohola, te razara nervni sistem, te rastura brakove, te jetra te ovo te ono, slusao ga jedan stari pa kaze; sve si doktore u pravu, i ja velim ovoj djeci, sta vidite u alkoholu djeco, pa sta ima bolje od nase domace rakije?

A sve to zavisi i od osobe do osobe. Meni kao mlađem baš taj Jelen nikako ne prija, prejak je a i kad se pretera zna baš glava da boli od njega i muči želudac. Lav nešto bolji. Zaječarac još za nijansicu bolji ali i on se iskvario. Mislim da svi trpaju previše one krupice radi uštede.

Tako se totalno upropastio Tuborg kod nas zbog krupice, ja ne znam ko im to dozvoljava. I Moretti isto, u početku je bilo jedno od najboljih sada samo prosek. Laško ono što je pre bilo uvozno direkt iz Slovenije i ovo sada iz Zaječara ne mogu da se porede.
Jedino "domaće" pivo koje me iznenađuje kako je dobro je tamno Nikšićko, baš je dobro. Obično ništa posebno, ono pravo koje se pije na moru je puno bolje. Tome još mogu da dodam Valjevsko, stvarno je dobro, mada ga slabo ima.

Najbolji odnos po meni cene i kvaliteta trenutno imaju piva Banjlučke pivare. Daleko su od najboljih, ali za te pare koje se limenka prodaje teško da ima bolje.

Nazad
Vrh