Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Dok sam tražio sa čim ću da zalijem suvlaki, ovde u grčkoj, na sitoniji, nađem u meniju lokalno pivo, iz male domaće pivare, sa blagim ukusom meda.. Jbš ga, meni se svidelo..

Inače mi grčka piva i nisu nešto, mitos je jedino koje mi leži..

Najbolje pivo je stvar ukusa. Po meni,a i po iskusnim pivarima bilo koje točeno pivo je kvalitetnije od flaširanog(Manje konzervansa). Od točenih mi leže Bavarija i Jelen. Jelen najčešće pijem iz razloga što se brže troši i uvek je sveže(na točenje). Kada izadjem da popijem pivo-dva pije se uglavnom Stella Artois ili u nekim situacijama Corona ili San Miguel (laka meksička piva osvežavajuća). Od ostalih pivara pohvalio bih Krušovice i Kozel. U 99% slučajeva pijem svetlo pivo. Kada se desi da uzmem tamno, postoje samo dva izbora Guiness ili Nikšićko tamno (Kozel tamni je isto ok). S obzirom da sam probao svakakvih piva, češka piva su zaista vrhunska. Po meni bolja od Carlsberga,Bavarije,Heineken(smeće) itd.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Najlepše pivo je "zidarsko pivo", al ne po obliku i veličini, već po vremenu kad se pije.. Sa milojicom, mojim ortakom, sam nekih mesec dana bio zidar i pomoćni bravar, pošto sa njim na gradilištu nema zezanja dok se radi sa alkoholom, i to podržavam potpuno, a radilo se od 7 do 17h, e ono zidarsko u kafani u 17:05,odma naučim dva, jedno na eks, a drugo uživaš, e to prvo što legne, e za to valja živeti.. Kako sklizne..
Milovan to verovatno dobro zna, tokom izgradnje na tari.. 😊

Kod mene gosti deru jelena ,jedno vreme bio aktuelan lav a sad opet svi traze jelena ,inace u podrumu uvek imam po gajbu jelena lava i banjalucko ,jedan drugar dere tuborg pa sam i njega imo u podrumu , jedno vreme su svi pili pivo sa limunom i ostale vocne kombinacije inace ja ne trosim nista alkoholno a pivo koristim da hvatam muve

Od jeftinih lav premium i valjevsko.Malo skuplje krusovice.Ova skupa slabo pijem slab mi standard.

Doduse kod nas gradjevinski radovi bez piva i rakije nekrecu.

E tako se pije pivo leti, a ja mislio samnom nesto nije u redu, da postajem alkoholicar.
Vrlo moguće da i nije nešto uredu.. 😊😊😊
Ja leti, kad je vruće, ma ne prođe dan da ne popijem par piva, a, sa druge strane ne volim da, se napijem nikako, tako da smatram da još ne postajemo alkoholičari.. Valjda.. 😁

Kazu da se "pivski stomak" dobija od velike kolicine tecnosti.. Tako da, ako se pije umereno verujem da nema problema (ja ga pijem godinama ali mislim da nikad vise od 3-4 nisam popio, najcesce bude 2 to je merak :D), kad se tuce redovno 5-6-8-10 piva (3+ litra tecnosti) onda stomak narasta od kolicine..

Nazad
Vrh