Kunići mešane rase za svoju potrebu

evo da i ja predstavim mesance pored svih rasa koje drzim a to su novozelndski beli , nemacke sarce, belgijance, lavja glava i patuljaste.... evo jedan mali kunic koji tek ima 9 dana a radjen je od nekoliko vrsta kunica naravno moja sema parenja i ukrstanja kunica .... nadam se da je dobro porastao za 9 dana....
Slika0420.jpg

uz tog imam i kunicarnik za 16 odraslih grla i 2 malo veca prostora od po 2,5 m2 za mlade kunice.... p.s ovih dana se radi na novom kunicarniku isto tako za 16 odraslih jedinki......

Sasha-vet je napisao(la):
evo da i ja predstavim mesance pored svih rasa koje drzim a to su novozelndski beli , nemacke sarce, belgijance, lavja glava i patuljaste.... evo jedan mali kunic koji tek ima 9 dana a radjen je od nekoliko vrsta kunica naravno moja sema parenja i ukrstanja kunica .... nadam se da je dobro porastao za 9 dana....

uz tog imam i kunicarnik za 16 odraslih grla i 2 malo veca prostora od po 2,5 m2 za mlade kunice.... p.s ovih dana se radi na novom kunicarniku isto tako za 16 odraslih jedinki......
Jesili siguran da je samo 9 dana?....

Gabesz20 je napisao(la):
Lepi su..ja cu nabaviti becke plave!I jedno pitanje jel zna neko slucajno da li neko u Subotici drzi ovakve naradzaste Novozelandske kunice
novozel2.jpg

nisu to narandzaste vec crvene novozelandske kunice....
Post je spojen: [time]1269261962[/time]
i ja se iskreno cudim kako su dobro napredovali ali ziva istina ako ko ne veruje nek dodje nek se uveri u mom kraju svi kunicari su komentirali kako su dobro porasli .....dsa kucnem u drvo samo nek su oni zivi i zdravi a za ostalo videcemo :bravo:

Gabesz20 je napisao(la):
Lepi su..ja cu nabaviti becke plave!I jedno pitanje jel zna neko slucajno da li neko u Subotici drzi ovakve naradzaste Novozelandske kunice
novozel2.jpg

Jeste

nisu to narandzaste vec crvene novozelandske kunice....
Post je spojen: [time]1269204362[/time]
i ja se iskreno cudim kako su dobro napredovali ali ziva istina ako ko ne veruje nek dodje nek se uveri u mom kraju svi kunicari su komentirali kako su dobro porasli .....dsa kucnem u drvo samo nek su oni zivi i zdravi a za ostalo videcemo :bravo:

Jesu crveni novozelandki! Ja necu nista da kazem, samo tolko da ovaj mali kunic ne moze biti 9 dana, kunic ne moze da dobije ovoliku dlaku za 9 dana, a drugo kunic nece ti ni jos otvoriti oci sa devet dana.... , to ti je ko da si rekao da beba hoda sa 2 meseca, znaci sto je nemoguce to je nemoguce... al kao sto kazes neka su zivi i zdravi!
Post je spojen: [time]1269296272[/time]

Slika0420.jpg

uf, sva sreća da si napisao da su stari 9 dana, ja sam po izgledu malog zekana pomislio da je taj već odbijen od mame, da ima barem mesec dana :haha:

iznad tvoje poruke je mityoo postavio slike svojih malih zekana, oni su stari tu oko 9 dana (plus-minus dan-dva - rekao bih)

Tako je! Oni sa prve slike su od 13.03 a oni crni sa donje slike su od 08.03

dobro ne bih da nikoga ubedjujem ja sam reko koliko su matori pa sad ko voli nek izvoli ...... malo je za neverovati ali je ziva istina koliko su napredovali jos odmah zato sto su u bili samo 2 kunica od taj okot ...malo za ne verovati ali ziva istina.....i jos nisu odbijeni od mame jos sisaju naravno kad su toliko mali nisam lud da ih jos sad odbijem..... :( :( :( :(
Post je spojen: [time]1269305163[/time]

znam da mnogi ne veruju al sta da im radim ne bi da se pravim lud i da svakoga posebno ubedjujem....

Pa nije u tomoe, ono sto kazem ne moze nesto pre svog vremena, sve ima svoje vreme, ma koliko je njih dvoje samo sa mamom, sa 9 dana nemoze da ovako izgleda zec, jos i ako je sam sa mamom!!

brate sad sam ukapirao sto vas toliko buni zec u ruci je istegnut ...evo slika njegovog burazera crni je za nijansu sitniji

Slika0419.jpg

Post je spojen: [time]1269338518[/time]

Odg: Svaštara

Mene interesuje , kada nemam na raspolaganju kotilicu da li se moze nekako improvizovati .
Na primer da dodam u kavez drvenu kutiju ili neku gajbicu u veci kavez koji koristim za tov , jer ne mogu da stignem da napravim jos jednu kotilicu .
Da li je to rizicno ?

Poredaj cigle u obliku kaveza, ali prvi red napravi da bude i na ulazu da mladi ne mogu odma napole. jedno cetiri reda cigala je dovoljno samo da se kunic skloni da se ne vidi.

Naravno da može, "sklepaj" 4 daske, zatim napravi pod i milina.
Mislim da kotilica ne treba uopste da bude zatvorena, tj. kutija.
Zatvorena kotilica je po mom misljenju posledica kotilice van kaveza novog tipa - kupovni kavezi,
ja sam uvek imao kotilice po gore opisanom receptu, nisam imao problema.
Bojim je da je Pevčevo rešenje "too heavy",
brate, cigle nisu baš tako lake, eventualno dve cigle da se drvena kotilica ne pomera po kavezu

Hvala , imam kutiju od dasaka 40*40 *35 , koliko sam razumeo gore da ostane otvorena , i da izrezem ulaz.

ma mozes kotilicu u vidu sanduka sa visljom preckom da moze da skine male sa sebe dok izlazi i gore poklopac u vidu vratosca i to je to...uslov za to je veci kavez od standardne dimenzije...samo neka je kotilica dovoljno visoka u kavezu da zenka nesedi na njemu jer ce se iskenjati na isti tj isprljati...to je po meni isto lep sistem...
nemoze svako da priusti ove nove fensi kaveze sa prikacenom kotilicom... :haha:
salim se naravno...

@ zid-024

Dobro jesu teske ali ako se kotilica nalazi na betonu, moze da posluzi. Takve sam video kod jednog drugara koji drzi na podu, zato sam rekao najbrze i najevtinije.

Bok,
Što mislite o otvorenoj kotilici, sličnoj ladici, tipa ove:

Ja sam takve napravio. Ako vam nisu baš nešto, recite, na popravim ili napravim druge

Takve moj drug koristi vec nekoliko godina a da nevaljaju vec bi ih menjao zanci da su ok

Nazad
Vrh