Kunići mešane rase za svoju potrebu

Odg: Svaštara

peto1 je napisao(la):
@ MikiPalić

Kad vec spominjes vodu kako je bilo zimus u kunicarniku jer se voda zamrzavala ili je bilo dovoljno toplo da se ne smrzne.
voda je uredno smrzavala,ali mali hvala bogu nisu...svi su ostajali zivi i izveo sam oko 150 mladih na onom minusu...za celu zimu oko 350 kom tako kaze racunica...trebalo mi je 2 sata da ih napojim..taman sipam ono smrzne...i tako non stop..

MikiPalić je napisao(la):
peto1 je napisao(la):
@ MikiPalić

Kad vec spominjes vodu kako je bilo zimus u kunicarniku jer se voda zamrzavala ili je bilo dovoljno toplo da se ne smrzne.
voda je uredno smrzavala,ali mali hvala bogu nisu...svi su ostajali zivi i izveo sam oko 150 mladih na onom minusu...za celu zimu oko 350 kom tako kaze racunica...trebalo mi je 2 sata da ih napojim..taman sipam ono smrzne...i tako non stop..
Sipaj im MIKI soli u vodu :haha: :haha:

@Dragoljub V.R.
ma kakva so bolje antifriz da im podmaze creva...dojadi taman sipas a ono smrzne...znas onda kad ih je bilo pun djavo...samo sam non stop vukao kante sa vodom...

A sto ih ne dresiras da sami idu na vodu kad su zedni,usput se i upare,iresis sve probleme,poznam ljude koji upste ne daju vodu kunicima ja nisam probao ali mogu da te spojim sa ljudima,zvuci sasavo ali ja se nisam smeo kladiti u suprotno.

Megi je napisao(la):
A sto ih ne dresiras da sami idu na vodu kad su zedni,usput se i upare,iresis sve probleme,poznam ljude koji upste ne daju vodu kunicima ja nisam probao ali mogu da te spojim sa ljudima,zvuci sasavo ali ja se nisam smeo kladiti u suprotno.
danas vise nepostoje cuda,sve je moguce...da mi damo novi termin PREGONSKO KUNICARSTVO...nova sekcija u oblasti kunicarstva... :haha:

Zar nemozes izolovati objekat da se malo utopli. Pa da se resis takvih problema.

Eee i kod mene je to bio problem zimi, zaledi sve zivo, a posto se radi o ogromnom objektu gde bi stalo i hiljadu kunica (mozda sam i malo rekao, inace objekat je od 100 kvadrata), puno para bi trebalo da izolujem taj objekat.

Koliko vam je visoka najniža stranica kotilice, tj. ulaz?
Ja imam 3 strane 12, a prednja 7-8. Mislim da netreba niže. Jer kad dođe slama, to ispada 5-6 cm.
Mislim napraviti još par novih pa da vidim koje su bolje.
Ako znate napamet dimenzije kotilice ( i visina), molim da odgovorite.

Hvala :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1269894049[/time]
Eee i kod mene je to bio problem zimi, zaledi sve zivo, a posto se radi o ogromnom objektu gde bi stalo i hiljadu kunica (mozda sam i malo rekao, inace objekat je od 100 kvadrata), puno para bi trebalo da izolujem taj objekat.

Bok.
A da probaš samo kaveze oblijepiti stiroporom.
Meni se isto smrzava voda zimi. Probat ću nekako zatvoriti pojilice, ima moj drug, pokazalo se dobro.
To zimi kad mjenja flaše s vodom samo otkvači i zakvači.
Probat ću poslikati i staviti slike

Otprilike koliko je sporiji prirast kunića po zimi zbog hladnoće, veliki dio energije troše za toplinu a ne za rast.Taj problem je još više izražen ako je žičana podnica

Obrnuto frki mnogo je veci prirast zimi nego leti.Idealna temperatura za kunice u tovu je od 6-8 stepeni.Kada je vruce mnogo vise uzimaju tecnosti i manje jedu,razmisli i sam,i mi se utovamo vise zimi nego leti,leti pijes tesnosti puno i gledas neku debelu hladovinu,a o jelu ni ne razmisljas.

Što se tiče ljeta to kužim, ali što se tiče zime čitao sam da dosta troše na održavanje topline, zato se daje dio kukuruza radi najveće kaloričnosti i energije ( mislim da je bilo ove zime i po mjesec dana da temp. nije išla preko nule).
I ta voda koja se sledi izluđuje

zimi je veca potreba za hranom...to je razumljivo...ali brzina rasta i tova je neuporedivo veca zimi...kod mene su kavezi napolju i zimi se kote bez problema i bez uginuca...a leti kad su najvece vrucine u julu,cak i avgustu nepripustam nijednu zenku....valjda cu sledecu zimu docekati bez smrzavanja vode...nesto ce se napraviti nadam se...

Ljudi zimus nisam imao sta da radim pa sam izlio od betona posude za hranu i vodu :D Posto su mi zecevi napolju voda mi je smrzavala a ja uzmem pa na sporet zagrejem betonske posude pa sipam mlaku vodu i ona ne smrzne dugo vreme ::svaka cast:: ::svaka cast::

:cao: svaka čast, dobra ideja ako ne napravim zatvoreni kunićarnik i ja ću onda tako napraviti

Evo malo da se falim i ja...! U martu mi se okotila jedna mesane rase zenka, veoma lepa, boje braun je zecica! E sad ja inace drzim sve panonce, al nju sam ostavio jos prosle godine malo da experimentisem, i da je sparim sa muzjakom panoncem. Zenka se u martu lepo okotila imala 11 komada, sada odgaja 10 malih, i uskoro cu da ih odvaljam od majke! I ono bitno sto ocu da kazem, i da pokazem na slici, da su ispali interesantni kunici, pogoto ovi koji su povukli na panonca i imaju belu pod dlaku! Inace svi su sa plavim ocima.Da vidimo jedan primerak od njih. Inace su vrlo rado i opusteno pozirale mom fotoaparatu, uz lepo prolecno prijatno sunce :haha:

sl381514800x600.jpg

sl381527800x600.jpg

sl381524800x600.jpg

sl381525800x600.jpg

Vole se oni sa bracom :bravo: :D :haha:
sl381520800x600.jpg

sl381519800x600.jpg

Da vidimo dlaku...

sl381522800x600.jpg

Nazad
Vrh