Kunići mešane rase za svoju potrebu

Odg: Svaštara

ovako mali zeka pije vodu :))
2h2e7ts.jpg

24waw6a.jpg

xy2p4.jpg

Pitanje, ženka je imala prvi okot prije 9 dana- 10 kom. Jučer ujutro (8 dan) i jutros sam našao po 1 mrtvog zečića pored gnjezda.
Jučer sam mislio ajd ok, ali danas me već malo zabrinjava (današnji zečić je bio možda i najkrupniji).
Znam da nemaju termoregulaciju do 10 dana. Hranim je 3 puta dnevno (zob, ječam, peleti, sijeno) i vitamini u vodu, možda joj je 10 komada za prvi put previše.
I to "gnjezdo" baš nije bilo dobro napravljeno, ali se puno očupala i bilo je sijena - i to mi je ok, ali su u početku bili u jednom kutu a sada su se pomaknuli prema ulazu u kotilicu. Ja ih jučer prebacim u taj kut i ogradim sijenom a oni jutros na istom mjestu ( ne znam možda ženki više odgovara to mjesto kod dojenja- ima više prostora)

I meni se isto to dogodilo pred mjesec dana, također prvi okot, oko 10 dana. Ne znam što je bilo, ali sam primijetio ranicu na nogi, kao da ga je kunica iznesla van. Kad sam pitao iskusnije, rekli su da može biti svašta. Možda je ispao sam van, možda ga je "zgazila" u kotilici.... Bitno je da su ostali ok. A i za prvi okot i bolje je da ih je manje. Moja je prvi put okotila 10 kom, 7 ih je ostalo i baš lijepo napreduju. Bile su temperature i do -10 pa sam i više nego zadovoljan! Jučer mi se ponovo jedna okotila, 11 komada. Križanci orijaškog šarca i kalifornijske kunice. I već se sad vidi koji će biti crni a koji kao šarac.
Post je spojen: [time]1268810576[/time]

6plurs.jpg

Kunić i pol, kila i pol :cool: :cool: :cool:

I meni se sad kote! Jedna juče, jedna pre tri dana..... Jednu sam juče pario....

Kod mene nije bilo nikakvih ranica, nadam se da nije napustila gnjezdo, ostali su ok.Zanimljivo da uvijek krepaju po noći.Valjda neće biti svako jutro po jedan manje...

Evo jedna od onih ženki koje su počeje skupljati sijeno od 12-og dana se jutros okotila. ::svaka cast::Čak je nisam vidio da skuplja sijeno od 25-og dana, niti je pojačala apetit (vjerojatno je jela sijeno iz kotilice).
Okotila je 6 kom. u gnjezdu i 3 pored gnjezda- i njih je pokrila dlakom, jedan je uginuo a ostala 2 sam prebacio u gnjezdo.
Još čekam drugu ženku, pa ćemo vidjeti

Meni se danas ocupala i skupila seno, ocekujem da se nocas okoti.Pozdrav svima..... :ppozdrav:

Meni se jutros okotila novozelandka,prvo kocenje,3 mrtva,jedno zivo....imam jos 3 da se kote,videcemo sta ce biti...

Cetitiamo, samo dali majka ima toliko sisa da moze sve da odrani. Ustvari pitao bi dali neko zna koliko sisa ima jedna zenka kunica. Jer dosad nisam bas detaljno zagledao, pa mozda neko ima i ste strane odgovor.

Čestitamo i mi,majka sigurno nema 12 sisa što ne znači da ne može da othrani 12 mladunčadi.Što se broja mlečnih žlezda tiče broj je 8-10.Selekcija rasa za farmski uzgoj (panonski beli) išla je i u taj pravac , priplodne jedinke ne bi trebalo da imaju manje od 9 sisa (to važi i za mužljake).Broj sisa se najlakše uočava kod golih zečića posle dojenja (ako je dojenje kontrolisano)tačno se uočavaju tačkice na trbuhu malih.

Je uopće nije fora uzgajati zeceve, nego odmah kad se koti od zeca imaš prase, tele i to je onda pravi posao.
Ta me ženka već stvarno nervira, prije ću se ja okotiti nego ona

u tiganj! :zli:
salu na stranu,sacekaj jos malo i videces i sam......ako joj ovo nije prvi put da zez tako,resi se bede i podgrej lonac....

Ha netko će se okotit, samo ćemo vidjeti tko (ili ona ili ja- pametniji popušta :haha:).
A da znaš kako je lijepa ima preko 6 kila ( u tipu šarca je, ali plave šare) ima krupne tamne oči.Ići će u kobasice :cao:

hhahahahahah!!!greota.....za kobaje,ja bi to u kotlic pa neki gulas...... :ppozdrav:

Nazad
Vrh