Kunići mešane rase za svoju potrebu

Odg: Svaštara

BOJANSD je napisao(la):
Bice smanjen razmak na 1,5 cm , u pravu ste.

pa ako i onda bude usko, mislim da je sledeći korak na 12,5 mm, onda bi to bilo najbolje ...
:haha:

Ma ko da meri svaki razmak ponovo na 12,5 :haha: :udri:
vec radim na 15 mm

Ko ti je rekao da meriš svakih 12.5 mm,
nađi neku letvicu koje je otprilike te debljine, pa neka ti to bude mera pri postavljanju letvica.
Nemoj mi reći da si ove letvice postavljao tako da si merio po 2 cm između dve letvice, ili da ove sad što prepravljaš da radiš tako što meriš rastojanja ....

Inače, koje si to letvice stavljao, b/h=2,5/5,0
pa si ih još opšivao limom?
Nije mi jasno zašto na taj način, da li ti je toliko dosadno, ili imaš besplatan materijal,
nije li jednostavnije postaviti žičani pod?

@ BOJANSD

Sto si toliko zapeo za te letvice, kalifornijski i panoncima je dobra i zica samo nadi zicu sa okcima od1x2cm i postavi i miran si. onu puktovanu i pocinkovanu. Nerece mi za krompir koji je bio u kavezu dali ga jedu i kako se ponasaju. Jel krompira imam ali nisam nikad probo da im dam, vidis ucis dok si ziv.

Pa na dva sam merio priznajem , ali to vise nece da se desi , hteo sam da sve bude pedantno pa sam sve dostupne povsine opsio stamparskim aluminijumskim limom i tako danima .
Stalno nesto merim i proveravam kao kad pravim kosnice.
Kavezi su zasticeni i komforni , ali ovo sa podom je promasaj , a tu je ugradjeno oko 100 m letava.
Hvala za savet nisam ni mislio da merim precizno ponovo , to bi bilo previse , nego ce ta letvica da radi.
Sto se tice krompira ako ga ima to su otpaci iz kuhinje , kazu da ne bi trebalo , ali samo za zenke koje doje .

100 m x 30 din
+ Al trake ......

za te pare si mogao lepu kvadraturu žice da kupiš.
Što se tiče mere za razmak letvica, nađi najveći zekin "kliker", pa u odnosu na to nađi meru!

Ma kakvi zicani kavezi , nisam ja farmer , letve kada sami rastruzete camovu dasku iznose 8 din/m,
a tabla lima u stampariji je 32 dinara (izadje mnogo traka) i malo municije za heftalicu.
Kavezi su prostorni cisti i funkcionalni jeste posao , ali vredi.
Imam ja i namenske kaveze nego vi brisete moje slike i tekstove pa ne vredi da ih prikazujem.

Taj opset lim iz stamparije ces brzo menjati jer ih mokraca nagriza i onda ces videti da si dabe toloko radio. Ovo ti govorim iz iskustva pa na tebi je da odlucis. Em im klize noge op limu.

Pa neznam ja nemam takva iskustva imao sam kaveze od drveta opsivene tankim limovima , bili su u takoreci neunistivi.Znate ja volim drvo a smeta mi kad je osteceno.
Nek traje koliko moze ja sam ulozio dosta rada , ali ne i novca.
Nije ni zica dobra , kunici najvise vole dasku ispod sebe pa koriste takve delove kaveza za odmor.
Ali ciscenje je meni najvaznije .
Vasa je kritika dobronamerna pozdrav.

BOJANSD je napisao(la):
Pa neznam ja nemam takva iskustva imao sam kaveze od drveta opsivene tankim limovima , bili su u takoreci neunistivi.Znate ja volim drvo a smeta mi kad je osteceno.
Nek traje koliko moze ja sam ulozio dosta rada , ali ne i novca.
Nije ni zica dobra , kunici najvise vole dasku ispod sebe pa koriste takve delove kaveza za odmor.
Ali ciscenje je meni najvaznije .
Vasa je kritika dobronamerna pozdrav.
ja imam jednu starudiju od kaveza traje godina i godina i isto sam stavljao stamparski lim ali kao klizni deo za izmet i traje...lim nevalja ispod nogu...ja sam stavljao ciste letvice ali je najbolja bukovina jer nemogu da progrizu...na svake 2-3 god. menjam letvice...u sustini sve je dobro samo da funkcionise..

Ma sve je relativno njima prija daska ali ja ih zamislite drzim u gradu , meni je higijena najbitnija i cistim cesto , da se ne hvalim jer moram , gusto smo naseljeni , a nemam probleme sa smradom.
Trazio sam brojna resenja za svaki problem. Da sam na selu ne bi bilo tih problema .
Ja tih letvica 2,5 x2.5 nasecem brdo nije problem ali ne volim kad vidim i cujem da grizu.

Bojane jesu tvoji kavezi dobri sa drvetom ali su kratkog veka, meni nisu ni godinu dana drzali i to sam ih radio od tvrdog drveta a mogu da zamislim koliko ce da traju od camovine, nego ako imas resenje da to bude nesto tvrdo i da ne izgrizu javi se i ja sam zainteresovan. Sto se tice sirine ja sam radio sa sirinom od 1,5cm izmedju letvica i 2,0cm sirina letvice.

Pitanje: od 3 ženke koje imam jednu sam još prije dobio na poklon, stara 2-3 godine. Njezin bivši vlasnik vjerojatno joj nije dirao gnjezdo kad se okoti, da li je pametno da diram gnjezdo ili ne (kod druge dvije nema problema).

Nemoj dirati cistom rukom, uzmi jedan mali drveni stapic, i oprezno pogledaj kako stoji gnezdo!

uzmi malo dlake i istrljaj ruke...zatim zatvori ulaz kotilici za svaki slucaj i onda slobodno otvori gnezdo...
kod mene su navikli i nezatvaram ulaz u kotilicu i uopste nenapadaju,danas sam izjednacio dva legla...

Evo ja uprevo zaklao 13 muskih kunica poceli da se ludiraju i zavrsili u tepsiji!

zima je napisao(la):
Evo ja uprevo zaklao 13 muskih kunica poceli da se ludiraju i zavrsili u tepsiji!
u, je......,
Gabesz20 je eliminisao jednog, pa u tepsiju,
a ti ZIMA, genocid pa u pecenjaru
:haha:

pa sta da radim sa jednim ::namigivanje:: neni je jedan nista ja kad uvatim tepsiju ima da ih nema :haha:

Nazad
Vrh