Kunić u službi malih tajni velikih majstora kuhinje ...

Svaka cast Pero.Ikod mene je juce na meniju bio specijalitet od kunica.Zapravo imao sam neke goste iz Valjeva pa je supruga pravila cuftete od zeke.A jutros ide dinstani zeka preliven sosom od belog luka (u prahu) i likera od kupine.:ppozdrav:
 
Evo Tibore druze,prost recept a veoma ukusan.Potrebno je: 1 zeka;ulje (moze i mast);vegeta;beli luk u prahu;liker od kupine (moze i od maline,takodje moze kao zamena da posluzi i jabukovo sirce). Priprema: Zeku iseci na komade (klasicno za przenje),zatim staviti u serpu ulje da se dobro zagreje.Komade kunica staviti u vrelo ulje i prevrtati da porumeni sa svih strana,u jednu ciniju nasuti 3 dl vruce vode pa u nju dodati rakijanu casicu (0,3) likera od kupine i jednu ravnu kasicicu (kafenu) belog luka u prahu.To dobro umutiti i sasuti u serpu u kojoj se przi zeka.Smanjiti temperaturu sporeta i poklopiti serpu.Sve to lepo dinstati oko30 minuta a ako vidite da voda iz sosa isparava slobodno dodati jos 2dl vruce vode. Ovako spremljen zeka odlicno ide uz peceni krompir i vino a moze i uz pomfrit.:ppozdrav::ppozdrav:
 
A evo sta mi je devojka za nedeljni rucak pripremila....Cufte od kunica hehe:ppozdrav:ala se pojelo u rekordnom vremenu...

dsc0882.jpg
 
Evo još jedan zagriz'o motku :osmeh: Častio drugar Adnan_mbg

Još uvjek ne pokušavamo druge recepte, koristimo ovo lijepo vrijeme za aktivnosti u prirodi, kad zahladni onda ćemo probat čorbice, ćufte itd. :D



 
Lepo ste ga uresili-ko' prema Suncu!! Uz to ide dobra (hladna ) kupus salata+ peceni crni luk (na rostilju)+ hladno pivo....uuufff...kad' se to sve lepo slozi-trbu' dodje do pod grlo :haha::ppozdrav:
 
Danas sam klao 10 usatih pa sam uslikao jednu sliku za vas, al' pali ste mi na kraju na pamet pa sam samo zadnju zecicu slikao, trebala je da se ostavi za priplod, ali nikako nije hteo podbradak da joj raste pa sam je zbog toga zaklao:
Imala je 5 meseci, a ociscena skroz bez glave i bez unutrice bila je teska 4kg. Hranjena je sa zitaricom nije sa granulama.
 
Ček, zaklao si ženku zato što nije hteo da joj naraste podbradak? :sta:
 
Kod izložbenih kunića, to je mana i to nasledna i svi odgajivači to gledaju da isprave selekcijom, pa mi nije jasno zašto neko kolje ženku koja to nema, zato sam i pitao.
 
Vidi moja svaka zenka koju ostavljam za priplod ima podbradak, ali nije mi to nimalo bitno, nego znam ako ima podbradak znam da je debela i da moze dosta mladih da rodi i da ih odhrani sve, ali kako god ja sam sebi zacrtao da zenke bez podbratka ne ostavljam za priplod. Inace kad sam je zaklao i video ovo http://www.imagebam.com/image/e51c12318266777 tacno mi bilo zao sto sam je zaklao.
 
Obično debela ženka ima problema da ostane skotna i okoti se, ali vidim da ti sve radiš kontra, tako da... :p
 
Mora neko i da kontrira :D ma bice zenki jos dosta :).

- - - - - - - - - -

A i cini mi se kao da nije bila losa :) tj mogla je jos da se udeblja.
 
Mora neko i da kontrira :D ma bice zenki jos dosta :).

- - - - - - - - - -

A i cini mi se kao da nije bila losa :) tj mogla je jos da se udeblja.
Drug sigurno ti nije lose nista rekao drobac jer kad zenka ima podbradak a podbradak joj raste jer joj staje rast i onda se goji sigurno je ta zekica mogla jos veca da bude da si je ostavio.Jer dok ga nema po pravilu nnije debela i da jjos treba da rasti sad imas i starije zekice koje nemaju podbradak jer su mrsave ili se drze na toj debljini zbog kocenja.Jjer bi trebalo l lakse da se okoti i mozda cak i vise okoti nego one debele sto opet kazem da nema pravila.A i ne mora da se svaka ostavlja treba nesto i u lonac da ide ne bitno kakva je dobar gulas ili rostilj ne bira nista
 
Nazad
Vrh