Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pera sta je to u pozadini
Pa to su rebarca i ledja otkoscenog kunica...stavi se prvo u salamuru par dana i onda se odimi ...pa kada se to stavi u pasulj ili kiseli kupus prste da polizes ...ko nije probo svastapropusta....Pera sta je to u pozadini
Evo da podjelim jedan recept za pripremu kunića danas sam to radio i bilo je za prste polizati kažem bilo pošto više nema sve smo pojeli i fino zalili sa gembačem od rizlinga.:icon_jook:
Ja sam radio količinu za 4 osobe a vi si prilagodite prema potrebi.
Potrebni sastojci su vam :
Pola kunića rastavljen na kom.
5-6 kom. sitnijeg crvenog luka ili tri veća.
par režnjeva bijelog luka (češnjak)
1 kocka za pileću juhu za pripremu temeljca
300 ml vrhnja za kuhanje
200 g fine mesnate slanine
malo masti ili maslaca po želji i ukusu
1 žlica senfa
sol i papar
Priprema : kocku za juhu prokuhate 5-10 min da dobijete pileći temeljac a potom u njega stavite crveni luk samo raspolovljen ili u četvrtinama i ostavite još 10 tak min da kuha u međuvremenu dok se luk kuha na malo masti popržite sitno nasječenu slaninu da dobije lijepu crvenu boju pa je izvadite u neku posudu ili tanjir na stranu a na masnoću stavite meso nasoljeno i popapreno po ukusu da se popeče sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Kada je meso gotovo izvadite i njega na stranu a na masnoću stavite prokuhani crveni luk da se nakratko poprži i karamelizira te protisnite ili nasjeckajte bijeli luk pa prelite sa temeljcem koji vam je ostao od kuhanja luka. Kada smjesa prokuha dodajte unutra vrhnje za kuhanje i žlicu senfa pa sve dobro razmješajte da se fino sjedini a potom u taj saft stavite popečeno meso i slaninu.Kuhati u saftu dok se meso ne počne odvajati od kosti meni je trebalo oko sat vremena pošto je bio tromjesečni mladi kunić a ako treba kuhajte duže i po potrebi podlijevati vodom. Kada se meso počne odvajati od kosti pustite da višak tekućine ispari i da vam se saft zgusne do lijepo kremaste gustoće i servirajte uz kuhani krumpir ili njoke a može i neka tjestenina. Zaliti obavezno sa dobrim vinom . DOBAR TEK!