Kod mene sve zecice imaju podbradak ali nisu debele vec dobro odgajene i normalno uhranjene.Nije podbradak uvek merilo za gojaznost....Uslikacu ovih dana i staviti na forum zenku koja gaji oko 15-tak malih,ima podbradak ali nije i ne moze biti debela jer je malci ogulise zivu.Jede dva puta dnevno po punu porciju smese: jecam,zob,psenica i granula+lucerka i planinsko seno na volju ali sva energija je usresredjena na podmladak.Nego odosmo u
Peto ce da grmi ko'sveti Ilija kada vidi.....Evo jedan vrhunski recept da ga oraspolozimo.
Rolovani kunic u krem juhi od pecurki. Potreban je jedan kunic (ociscen od kostiju),100 g pica sira,100g susene slanine (panceta),beli luk u prahu,origano,1 kesica krem juhe od vrganja (ako nema moze i od sampinjona). PRIPREMA: Rasiriti na stolu kunica iz koga su prethodno povadjene kosti,narendati po njemu pica sir i poredjati sitno seckanu pancetu.Posuti odozgo belim lukom u prahu (malo) i origanom.Saviti meso i smesu u rolat i uvezati kanapom ili ubaciti u mrezicu (ali da nije plasticna).Staviti u plek podmazan svinjskom mascu i peci oko pola sata (otprilike dok porumeni sa svih strana).U jedan loncic nasuti 1l vode i kada provri sasuti kesicu krem juhe od pecurki.mesati na tihoj vatri 9temperaturi 2-3 minuta a onda sasuti juhu preko rolata u plek.Poklopiti plek i dinstati u juhi 20-tak minuta.Kada je rolat gotov,odstraniti kanap i seci na kriske.Sluziti vruce uz pomfrit a krem juhom prelivati komade po zelji i ukusu. Pice izaberite sami,ja sam uz ovo tamanio beli spricer Prijatno drugari.