Pera NS 91
Član
Auuuu kolega ovo se mora probati,sve sto si nabrojao uvek se ima u kuci tako da nije problem napraviti,cim probam javljam vam utiske!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U tome i jeste problem,sto se sutradan posle "rokanja" ne zivi,nego umire
Pa ovo je čisto "integralno i vitaminski".Slab sam na ovakvu hranu,moraću da probam nekako napraviti,pa ti javljam.(ili Pera kad napravi pa me zove na večeru)Ja obicno pravim "kalindzo".Recept: 1kg iznutrice (crna i bema dzigerica+srce);300g crnog luka;1glavica belog luka;0,5kg paradajza (mleveni ili "Tomato");0,5kg crvene paprike (sveze a moze i pecene na plotni);200g sargarepe;0,5kg pecurki;tucana ljuta paprika;crni i beli biber; Nacin spremanja:Iznutrica se sitno isecka (na listice),onda se u nju doda seckani crni i beli luk i sargarepa (rendana na krupno).Paprike se takodje sitno iseckaju i dodaju u pomenutu smesu.Pecurke se iskidaju prstima (da se ne bi skupljale pri termickoj obradi)i sa mlevenim paradajzom se dodaju smesi.Ujednoj vecoj vangli sve todobro izmesati rukama (da se sjedini) i dodati po ukusu vegetu,tucanu ljutu papriku,crni i beli biber.Smesu ponovo dobro izmesati i sasuti u zemljani sac,poklopiti i peci u rerni ili furuni oko tri i po sata.S' vremena na vreme promesati a posle dva sata pecenja dodati 2dl vruce vode i 1 supenu kasiku jabukovog sirceta.Dobro promesati i peci jos 1 sat. Sluziti iskljucivo iz zemljane posude a kao dodatak posluziti krompir pecen na zaru.