Kukuruz kokičar

Kupio sam ono americko seme, 17eur/ 1 kg
U poredjenju sa novosadskim, klip deluje mnogo krupnije i ukusnije :)
Evo pogledajte slike:
2gw6fmg.jpg

nv4cia.jpg

2a7ya08.jpg

Probacu ove godine da posejem jedno jutro, pa da vidimo.
Inace, ima li novosti u vezi trenutne cene kokicara?
Mene zovu i maksimalno nude 40 din...smorio sam se

Nisam hteo prethodne postove o ceni da komentarišem, ali cena neće ići iznad 40 din/kg.
Sada počinju da krune oni koji su ga imali u kotarkama i ima da bude poplava kokičara.

Ja sam kupio NS 620k. Cena negde oko 8,5 evra/kg. Nema se para ove godine za američko seme.

Gde ste kupili to americko seme?Danas sam bio u prodavnici Instituta ZP. Prodaju setveno pakovanje od 25000 zrna hibrida 611k za 6990. - din. ,au stvari je to masa od 3,7 kg. Ja sam ranije kupovao 6 kg semena za povrsinu od 60 ari(malo vise od 1 kj), a oni nece da nacinju i dele ta njhova pakovanja! Sad cu i ja da trazim taj americki a oni nek gledaju ta njihova pakovanja od 3,7 kg! Imaju cele dve palete i mislim da ce proci kao onaj pekar sa 1000 pereca u Folirantima!
zato te molim da mi kazes gde si kupio seme , ako nije tajna.Unapred hvala!

i mene to interesuje, pa ako neko zna, neka javi

Post je spojen: [time]1272003707[/time]

Pozdravljam sve! Evo i jedne zene u vasem drustvu. Imala sam neku zemlju u blizini Kraljeva. Smatrala sam da je steta sto je niko ne koristi. Konsultovala sam strucnjaka i on mi je predlozio da posejem kukuruz kokicar. Raspitala sam se o distribuciji i navodno saznala da ima prostora. Posejala sam 611k na 1 hektar. Nista ne znam vise o ovome. Nadam se da cu da dobijem vasu podrsku za pocetni entuzijazam i par saveta :sta: o daljim aktivnostima na polju i da li sam posla pravim putem....

Za sada je sve zavrseno, poprskano je juce.... I receno mi je da vise nista nije potrebno. Mene zanima ako sve bude kako treba kako se posle skida zrno sa klipa da se ne osteti i sta podrazumevate pod susarom. Naravno i distribucija, da li zaista ima prostora u ovom delu Srbije? Znam da ja ocekujem malu kolicinu ali me zanima po kojoj ceni ste prodali proslogodisnji rod....Pozdrav, unapred hvala..

cena varira tokom godine35-65 kako kad a i kako se snadješ
nema sigurnog plasmana
prosle godine je kod mene bran u zrnu i bio je toliko suv da se odmah kokao
ali to je bilo prvi put za sve ove godine zbog suše
inače se obično radi kao i svaki kukuruz u koš pa u krunjač
ili se bere u zrnu pa se veštački suši u sušarama

ono americko ima :cool: znas kako kazu svaka skola se plati ima jedan covek zove se janko..... iz on ce ti doneti iz madjarske jest da je 17 e vrecica ali nemogu ti reci kazi ti meni ....... parola snadji se tako prijatelju moj rekao sam ti ime a ti dalje kucaj..... znas kako kazu ko trazi taj i nadje :cao:

Tebi netreba više nikakva prihrana, jer će kokičar porasti suviše visok, pa će ga malo jači vetar obarati kada formira klipove.

Ne znam šta imaš od korova. Ako su samo širokolisni onda možeš tretirati sa više kombinacija. Ja lično koristim Lentemul D, ili Maton, ili Monosan (sve su to isti preparati) u dozi od 0,5 lit/kj, tj 0,9 lit/ha. Tretman obaviti najkasnije dao faze pet listova kukuruza. Kasnije ako se pojavi sirak iz rizoma tretirati sa Motivelom 1 lit/ha najkasnije do 7-8 lista. Ako ima samo semenski sirak, najčešće je dovoljno samo dublja međuredna kultivacija.

cena kokavca je pravo qrvanje kako se pogodiš i koliko ga kupac jako želi
kretala se od 30 pa do 70 u kratkim intervalima
poslednju ponudu sam imao da dam sve sto mi je ostalo oko 5-6 tona za 39 din
posle toga niko nije više ni pitao
što se tiče obrade ja ga OBAVEZNO ZAGRĆEM da ne polegne a i zatrpam kasnije iznikle korove
:cao:

kloki je napisao(la):
što se tiče obrade ja ga OBAVEZNO ZAGRĆEM da ne polegne a i zatrpam kasnije iznikle korove
:cao:

Da, to i ja obavezno radim, ali ako je predusev bila repa, ili je zemlja jako nađubrena, ni to ne pomaže ako zaduva jak vetar.

gooxxyy je napisao(la):
kloki koliko si imao povrsine kokicara i koliki ti je bio prinos po hektaru naravno i koje si seme koristio

oko 10 kj
po nekom nepisanom pravilu rodi duplo manje od običnog kukuruza a skuplji je 4x
rod dosta varira u zavisnosti od stanja njive korova , pred useva, đubriva...u stvari kao i za sve druge kulture
naj bitnije mi je da je čista njiva npr bilo žito pa total ta kombinacija je sigurica jer je jaaaako heben za prskanje više puta sam ga upropastio

seme domaće do sada kad koje nađem zp ns

Nazad
Vrh