Kukuruz kokičar

da li je neko već sadio kokičar :sta:

ja sam ga do sada uvek sejao, možda je u tome tajna mog neuspeha...

Pozdrav svima na forumu. Ja sam jedan mlad poljoprivrednik iz okoline Zrenjanina. Poljoprivredom se bavim cisto zbog toga sto sam dobio od dede 24 jutara zemlje sa kompletnom mehanizacijom, pa mi je bio zao da je prodam.Inace sam zavrsio ekonomski fakultet.
Ove godine sam sejao kukuruza kokicara oko pola jutra i imam za prodaju nekih 1500 kg. Ako ima neko koga interesuje nek mi se javi preko foruma ili na 0628110861.
Pozz

Odg: Kukuruz kokičar

Pozdrav svima ! Ja sam iz okolice varaždina te me zanima proizvodnja kokičara isamih kokica. Molio bih informacije ili strance gdje mogu vidjeti podrobnije informacije . U naprijrd zahvaljujem

branko je napisao(la):
Danijel1101 je napisao(la):
a jel treba i konfekcijski broj da ti kazem :haha:

Ne treba...
Nego je pravilo na ovom forumu da se napiše par reči o delatnosti kojom se baviš, a ne onako upadneš i odmah obasipaš pitanjima. Forum služi za razmenu mišljenja, znanja i iskustava članova.

Sledeće ovakve komentare brišem.

smijem li ja reci par rijeci na ovu temu , ja sam se predstavio :haha:

naime sad vidjeh da i ova tema postoji , ja sam se svojevremeno bavio prodajom kokica po vasarima , jos uvijek imam dva aparata kokicara i ponekad ih pokrenem
kukuruz sam nabavljao u PROMEXu iz sabca , posto sam i kese kupovao kod njih

inace par puta sam kupio od nekih ljudi i nisam bio zadovoljan kvalitetom , mada i ovi iz promexa znaju da zaseru
kokice se najlakse prodaju kada su pjenaste i bijele , mada moni se vise svidjaju one koje su malo vise zute boje imaju sasvim drugaciji ukus , nekako mi ajde da u nedostatku rijeci kazem aromaticnije

inace ako sledece godine budem pustao aparate u rad ko bi mogao da mi obezbijedi 100tinjak kg kokicara , mozda i vise ako budem nagovorio nekoga od mojih drugara da uzme

@savoris
Ja planiram da sejem kokicar ove godine,cucemo se na jesen :ppozdrav:

Branko ti si trebao da staviš za avatar sliku kokice sa naočarima a ne suncokreta!

:haha:
Post je spojen: [time]1266786220[/time]
ima neko americko seme kokicara ,kazu da exstra rodi,i troduplo nego ta nasa sranja,ali je cena 400e 25kg, i ukusno je, kazu da ga ima u budimpesti, dalje neznam nista ::namigivanje:: ::sramota:: ::traktor1::

Da je ukusnije - to je tačno.
Sve ostalo nije tačno. Rod je na istom nivou kao i domaći hibridi a cena semena je oko 20 evra/kg.

savato je napisao(la):
Sto si se ispalio sa ZP-om:haha:
Bila mu je jako slaba klijavost, potpuno su zeznuli seme, pa sam prosle godine posejao NS, koji
je jako dobro rodio.
Mozda bih ove godine pokusao sa tim americkim semenom.
Zna li neko koja je trenutna cena kokicara?

kloki je napisao(la):
ja sam prodao neku kolicinu po 70-80 a polako ide i gore
Mene su ovih dana poceli da zovu i nude neku cenu oko 40dinara??
Stize Uskrs, pa ce biti kupaca, ali 40dinara....mislim da je to malo, sta kazu ostali?

Zdravo zivo svima!
Sejao pre tri godine zp611k prvi puta i ko i svima koji rade nesto novo - na guranje,narocito prodaja . Mislim da ideja o nekakvom grupisanj proizvodjaca i nije tako losa. Ove godine sam hteo opet posejati 1 kj kokicara pa me zanima kakva je sada situacija na trzistu semena tj sta se moze nabaviti osim zp 611k? Prodaje li neko to americko seme kod nas? Sutra cu zvati Institut u Zemun polju da vidim koja je cena njihovog hibrida.
Svi kojima sam prodao moj prvi rod traze da im ostavim malo od ovogodisnjeg, sto znaci da su bili zadovoljni. Ali moram priznati da su ljudi u startu bili dosta nepoverljivi jer se mnogo njih koji prodaju kokice na ulici opeklo kupujuci sve i svasta tako da su ih tek uzorci uverili u kvalitet. Inace rod sam brao masinski nekakvim samohodnim beracem , cini mise marke BURGOIN . Time beru semenski kukuruz koji takodje ima male klipove. Sto se tice cene od 40 Din/kg koju neko pomenu , na nju se treba samo nasmesiti.
! Ispod 50 na veliko nemoze biti!Covek koji seje po 40 kj neki dan mi rece da treba da kruni ovih dana i da ce sve prodati Centroprizvodu po 50 din/kg.

Nazad
Vrh