Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobro i bolje kod mene, zavisno od roka setve....Pionir je taj sa lošijom oplodnjom, taj 9944 izbegavati u širokom krugu !
Ima neko posejan Dkc 5182? kako se pokazao?
Krezavi pionir a ovaj što je normalan dkc...Koji je dkc koji pionir?
Ima jako puno zemlje ne bi vjerovao po Rh gdje kad ne padne 40 dana kisa kukuruz podgori 2 do 3 lista max (ne kazem da je kod kolege pajdasa tako) a kod mene kad ne padne 3 tjedna krece ozniljnije spaljivanje listovaSamo je pala kisa u pravom momentu i u pravoj kolicini![]()
Zar je tako tesko ustanoviti?!Koji je dkc koji pionir?
Ni mi nismo, nesto zadovoljni sa P9944 cak, se dobro i oplodio ali ima daleko kvalitetniji hibrida....Pionir je taj sa lošijom oplodnjom, taj 9944 izbegavati u širokom krugu !
Pionir je taj sa lošijom oplodnjom, taj 9944 izbegavati u širokom krugu !
pa ne mogu reci da je meni bio loš prethodnih godina na one stresove...imao sam ga npr odmah pokraj toliko nahvaljenog dkc5016 3g zaredom i uvijek ga je presisao debelo..Kolega LG je go kur** od kukuruza , sijao ga ove godine i vise nikad , suncokreti su im izvrsni.
Lg sijan kraj 0725, jedna njiva jedan datum , pionir vec ima zrna , LG raniji za FAO100 jos baca svilu, oplodnja u toku , valjda ce se oploditi do nove godine.
Nisu svi dobili isto kise . Donekle Vojvodina jeste ako si na to mislio . Region oko Kragujevca je dosta los a region oko Vranja je katastrofa . Od 1 juna max. 15 litara je palo .Foodmoood ti si recimo zagovrnik kasnije setve, i sad pratim ti ja kukuruze po ataru, i rane i kasne setve ima od sjaja do očaja, niđe veze... Sto jedan faktor je uticao na formiranje klipa ove godine, znači ne pričam o drugim regionima u državi, već samo gledam moj atar, i nikakav zaključak ne mogu da izvedem, znači svega ima bez neke logike, ima ko će tarupirati, ko će imsti šaku jada od roda, i ko će navršti odličan rod, i to nevezano za rok setve...
Kišu smo svi dobijali isto, hibridi su različiti i đubrenje, al i tu varijacija zlo jedno...
Jednostavno u ovakvim godinama nema pameti već samo luda sreća.. Pa kako se kome zalomi
meni je ovakav u pukotini gde je zemlja pukla. mislim da tu ima prostora za rast u dubinu ...
pa ne mogu reci da je meni bio loš prethodnih godina na one stresove...imao sam ga npr odmah pokraj toliko nahvaljenog dkc5016 3g zaredom i uvijek ga je presisao debelo..
u klijanju je bio najbolji ove godine, isto nakon nicanja u prva tri dana (24-48-72h) imao najbolji sklop i jednoliko nicanje, dok su mi ostali hibridi malo šarali, neki bio u prijelazu v1-v2 a neki vec u v3..pa kasnije oni mrazovi jaki, tu je malo stao LG pa su ga drugi dostigli a onda kasnije su ga zečevi prorijedili i divljač pošto je on najbliže šumi bio
npr onaj 31.455 im je potpuni promašaj