Kukuruz 2025

Foodmoood ti si recimo zagovrnik kasnije setve, i sad pratim ti ja kukuruze po ataru, i rane i kasne setve ima od sjaja do očaja, niđe veze... Sto jedan faktor je uticao na formiranje klipa ove godine, znači ne pričam o drugim regionima u državi, već samo gledam moj atar, i nikakav zaključak ne mogu da izvedem, znači svega ima bez neke logike, ima ko će tarupirati, ko će imsti šaku jada od roda, i ko će navršti odličan rod, i to nevezano za rok setve...
Kišu smo svi dobijali isto, hibridi su različiti i đubrenje, al i tu varijacija zlo jedno...
Jednostavno u ovakvim godinama nema pameti već samo luda sreća.. Pa kako se kome zalomi
Nemoj samo da brkate pojam kasna setva....
Za nekoga je i 5 april kasna setva.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Domaće je domaće
Синиша Јаковљев наш Врбашанин, лепо изгледа овај клип али је кукуруз мало млого поредак. Ваљало је мало, заћи по њиви па на пар места убрати клип. Ако ништа друго, бар због рекламе.

u svinjarevci selo do mene jedan ovih dana pokosio kukuruze i izbaliro nekih 25j.prinos od 2 do 6rolo bala jutro u proseku 3bale.sad tamo skoro da nema kukuruza u ataru preostao skoro 90posto jesuncokret a i on podgorio jako.sejao kukuruz oko 15.4

juce pokosen rotacionom kosom Blason ultra hibrid na 1h imao 100 klipova izgoreo do metlice pored na istoj parceli neki DKC taj sasvim normalan za ovo vreme skoro svaki ima klip prvi put posejan taj ultra hibrid a i zadnji put ovo mise desilo 1 put da nema skoro ni 1 klip a od starta dok nisu dosle vrucine izgledo odlicno

Ovo je neki prosjek kukuruza ovdje na brdu gdje je bolji , mislim da je 9911 na koji svi placu ovdje(unutra ima zrna) ;)

IMG-20250725-120617.jpg

Ja sam taj 9911 prestao da sejem odavno, bio je to dobar prinos, ali se , za moj pojam tesko vrsio, veza zrna i kocanke bas jaka, i morao da stezem korpu, a vlaga mala. Drugi hibridi nisu imali tu osobinu, cak i vece fao grupe.

Ja ga sejao valjda prve godine kada je izašao. Bio ubedljivo najlošiji te godine od svih kukuruza kod mene, i nikad više ga nisam sejao.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh