Kukuruz 2025

Pa zar nije jasno da Pioniri u takvim uslovima imaju takvu oplodnju?
Sinoc sam prosao pored nekih mojih parcela pod Dkc-om i uzasno izgledaju i dosta klipova fali ali tu gde ima nisam ni jedan jedini krezubi klip video.
Manji je i ruzan ali ne fali zrna osim pri vrhu!
Dok Pionir mnogo vislji i zelenij, na oko cudo kako je izdrzao ali osim razvijenih sapurina koje ima svaki klip, skoro pa nista od zrna!

Danasnji obilazak i neke moje procjene:
Os378 ne ocekujem ispod 12 t/ha..
Gloriet min 11 t/ha
Kashmir min 10,5-11 t/ha al s njim kao i sa sofru, najlosije izgleda pa na kraju uvijek ugodno iznenadenje
Lg415 10t/ha
I ogled 9944 ako bude 6-7t/ha..losa oplodnja i cca sigurno 30% bez klipa..
Sve u svemu ocekujem ukupni minimalni prosjek 10,5-11 t/ha iako stanje na terenu izgleda da ce biti 20% vise prinosa..i da bude kao prosla godina ja prezadovoljan!
Ogled rana-kasna setva u pitanju kashmir, necu komentirat kasnu nije vrijedno spomena..
Stanje na sirem terenu pokazuje da se vrijeme setve pomaknulo, a i ogledi unazad 10g!

*kolegin Os3114 sto ima, mislim da ispod 13t/ha nece biti kako trenutno mu izgleda, isto ‘dosta’ rana sjetva..najverojatnije ga i ja ubacujem sljedece godine umjesto lg415 kojeg imam 3g zaredom, iako je izuzetno zadovoljan i stabilan u susi.al ja bih prije rekao da je to hibrid fao grupe 520-550 nego 420 ak gledam u odnosu na neke druge kuce i hibride..ista stvar i 9944, fao 400 al prije da je srednje kasna 500grupa
I cini mi se da je os3114 puno bolje podnio ranu sjetvu i mrazove kasnije nego lg415..vidjet cemo vagu :)
Sve u svemu prezadovoljan!

5a0e5312483aaceb6a6e8008eaf501da.jpg

3d9f0952a36ce205d008224d3b0e7077.jpg

39bc26ee44f238051e453a0b2459e8d3.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolega LG je go kur** od kukuruza , sijao ga ove godine i vise nikad , suncokreti su im izvrsni.
Lg sijan kraj 0725, jedna njiva jedan datum , pionir vec ima zrna , LG raniji za FAO100 jos baca svilu, oplodnja u toku , valjda ce se oploditi do nove godine.

Изгледа да су поједине семенске куће толико успеле у селекцији да кукуруз узима влагу из ваздуха и напредује.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Изгледа да су поједине семенске куће толико успеле у селекцији да кукуруз узима влагу из ваздуха и напредује.

:)

idi begaj

a sta bi bilo da je imao jos i kise? :haha:

a zelen ko gora,evo avgust pred vratima,fao grupe do 450 a ima pogami i ispod....ma naucna fantastika

Pa zar nije jasno da Pioniri u takvim uslovima imaju takvu oplodnju?
Sinoc sam prosao pored nekih mojih parcela pod Dkc-om i uzasno izgledaju i dosta klipova fali ali tu gde ima nisam ni jedan jedini krezubi klip video.
Manji je i ruzan ali ne fali zrna osim pri vrhu!
Dok Pionir mnogo vislji i zelenij, na oko cudo kako je izdrzao ali osim razvijenih sapurina koje ima svaki klip, skoro pa nista od zrna!
Sijao sam i dkc i pionir i razlika je 5-10% u korist jednog ili drugog. Mjerodavan je na kraju kombajn sto okruni.
Inace 9911 nema nekih vecih problema u toj FAO grupi ovdje u odnosu na dkc. Juce isao da vidim , osrednje lose sve zavisi od kise koja ce da padne, rekao bih od 1000kg/ha(i manje) pa do normalog roda kukuruza , na brdu su puno bolji u dolinama puno gori , kako imamo takav teren a njive su tako isparcelisane u austrougarskoj. Na brdu odlican kukuruz 100 metara dalje ista njiva 1m metar nize stabljike i nece biti 50% prinosa u odnosu na brdo , za sada ako bude jos kise.

Gledam juče komšija došao na njivu da nabere pečenjaka pa me iznenadilo kad djeca iznesoše klipove, klipovi su poveliki puni ko šibica, i već prelaze u fazu zrenja, hibrid je Korintos Singenta, a zemlja je problematična za sušne godine, i tek je malo dole prvi list podgoreo.

То је то, следеће је гајење кукуруза без земље. Изгледа да су биљке дале све од себе да изнесу плод а где је граница свега тога и које су последице тек ћемо сазнати.

sto nebi bilo realno, ima takvih kukuruza svuda, i oni sto izgledaju mnogo bolje skoro da nema nista tek po neki pabirak

Nazad
Vrh