Kukuruz 2025

Sad ću da lupim pošto nisam ja lično nosio već drugar.
Dal u pss ili negde preko pss...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Svaka čast na hrabrosti ako je odneo u PSS ili neku referentnu labaratoriju sobzirom da je taj preparat zabranjen poodavno.Netreba se igrati sa tim stvarima.

Ja sam prosle godine radio s Mesurolom. Nista to nije. Probacu ove godine da uzmem Gaucho i da vidim da li ima efekta.

A sta kazete za ovo zasticeno seme pionira, dali je to dovoljno za zicara i pipu ili treba dodati i gaucho

Na dekalbu,zaštićeno seme,sa malo većim napadom žičara,ne može da izdrži.
Dok je bilo u prodaji nezaštićeno seme,ofarbam Gaučom i nikad problem.

To neznam jos . Nekad kad je bila diabrotika , nisam se sjetio toga , ali mijesao sam force u koseve sa djubrivom u sijacici. Dabome da nije raspored bio idealan , ali imalo je ajmo reci polovicnog efekta. Tad sam isao pola do kg po ha u trake

A sta kazete za ovo zasticeno seme pionira, dali je to dovoljno za zicara i pipu ili treba dodati i gaucho

Za zicara nema greske, kod manjeg napada pipe radi posao, gricne malo listove ali ne pojede celu biljku nastavi nesmetano da raste, ali ako su napadi dosta intezivniji ne radi posao kod pipe..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za zicara nema greske, kod manjeg napada pipe radi posao, gricne malo listove ali ne pojede celu biljku nastavi nesmetano da raste, ali ako su napadi dosta intezivniji ne radi posao kod pipe..

Ne radi on nista ni kod manjeg napada pipe. Potrebno.je da ga pipa ne dira kad je on u iglici i krene da tera listove. Kada ima 2-3 lista sta tu pipa moze? Gricne malo i tera dalje.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Ne radi on nista ni kod manjeg napada pipe. Potrebno.je da ga pipa ne dira kad je on u iglici i krene da tera listove. Kada ima 2-3 lista sta tu pipa moze? Gricne malo i tera dalje.

Ja nisam primetio da fali sklop gde nema velikih napada kako kod kuce tako i u ogledima koje sejem, ali opet kazem gde ima puno pipe tu ne moze da odbrani..

Tek kad uhvati 4-5-i list onda može da se kaže da je kukuruz bezbedan od napada pipe a fors koji nanose na seme neštiti nadzemni deo biljke ali zato naplate ljudcki, 1000-1200 din po setvenoj od 25000 biljaka, pa da su ga četkicom nanosili majku mu.

Setva 2022, invazija pipe kao nikad do tada. Seme tretirano Gauchom a pipa crkla ko od sale!
Bilo grickanog kukuruza ali od najezde bilo i odsecenog ko makazama.
Sav kukuruz je terao dalje sa rastom!

27a7629e75a2f20c3584de14b9629ad5.jpg

792d43cb31bfdaee9e9442c08a5b2f23.jpg

Да ли знате која семена ДКЦ су у паковању од 50.000 јединица а која од 80?

Nazad
Vrh