Kukuruz 2025

Био јуче у обиласку 3-4 апотеке да видим цену ђубрива и тамо изложена нека семена Пионир КВС и ДКЦ . Стоји џак од 50 од КВС и поред слично паковање ДКЦ па сам помислио да и њега има од 50.
Иначе цена ђубрива Уреа 59 - АН 49 - КАН 46. Као има доста да стигне из увоза што је купљено јефтиније па се може у фебруару очекивати који динар јефтиније, е сад да ли ће бити тако...?

Био јуче у обиласку 3-4 апотеке да видим цену ђубрива и тамо изложена нека семена Пионир КВС и ДКЦ . Стоји џак од 50 од КВС и поред слично паковање ДКЦ па сам помислио да и њега има од 50.
Иначе цена ђубрива Уреа 59 - АН 49 - КАН 46. Као има доста да стигне из увоза што је купљено јефтиније па се може у фебруару очекивати који динар јефтиније, е сад да ли ће бити тако...?
Pitanje koliko su to oni jeftino kupili pa da spuste cenu i sto bi spustili cenu

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Па добро, ако већ ниси 'тео комбинезон...

А што ти нису дали нешто са дугачим рукавима? Нешто се сви стискају када треба да се отворе за дукс или јакницу. ;)

Setva 2022, invazija pipe kao nikad do tada. Seme tretirano Gauchom a pipa crkla ko od sale!
Bilo grickanog kukuruza ali od najezde bilo i odsecenog ko makazama.
Sav kukuruz je terao dalje sa rastom!

27a7629e75a2f20c3584de14b9629ad5.jpg

792d43cb31bfdaee9e9442c08a5b2f23.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolega ja ovakve napade pipe imam svake godine. Uz tretiranje semena potrosim jos jedno 200-300e na insekticide za prskanje parcela od pipe. Kod je bilo seme zasticeno ponchom sve je bilo ok, od kako da nema najebemo svake godine.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Tako i kod nas. Pipe ima u pm i ako ne tretiramo seme, onda komotno možemo dežurati na njivi sa prskalicom i insekticidom koji, od kako je nurell zabranjen, i nije nešto efikasan.... Pončo je bio odličan, kruzer nije ni .ička materina. Ne zaustavlja ni žičara ni pipu.

Ovo je xl veličina, meni taman.Prvo mi je dao xxl pa smo posle preturali da nađemo manji.Svakako slabo nosim prsluke pa će verovatno visiti u ormaru i čamiti čekajući. 😁

Да ли су семена ДКЦ заштићена инсектицидом па не мора да се додатно третирају или и она такође треба додатно да се запраше?

Nazad
Vrh