Kukuruz 2025

Нисам још био да гледам семена али планирам ових дана. Мислио сам ако је већ најскупље семе да ли је и сав третман примењен.
Видим да је Пионир заштићен са Лумипосом.

Svaka čast na hrabrosti ako je odneo u PSS ili neku referentnu labaratoriju sobzirom da je taj preparat zabranjen poodavno.Netreba se igrati sa tim stvarima.
Od jednog prodavca sam čuo da svake godine nose te preparate na bazi imidakloprid-a na ispitivanje. Kažu da su našli neke stare zalihe na tavanu pa da provere šta je...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ok kolega ali je zabranjena upotreba na ratarskim kulturama, samo još u krompiru je dozvoljen ako se dobro sećam i postoji preparat (mislim da se zove prestiž) koji ima 200g aktivne materije u litri i registrovan je samo za krompir.Netreba javno komentarisati njegovu upotrebu.

Tog prestiža nema na našem.tržištu pa dobrih već deset godina ili ja možda nisam u toku

Mesurol poljski uradi posao
Gaučo poceli da ga je*avaju bude nekad ko zelatin.
Rana setva kukuruza moze bez ikakve zastite. Kasna bude problema...
Problem su vrane kad imaju pilice malade tad najvise napadaju kukuruz.
Problem je vreme jer nema zimee i rano se izlegnu.
Treci problem je sto je nama lovcima zabranjeno da se pucaju. Kako objasniti budalama da nema koristi od njih?

Prestige je odlican ,samo kupovati obavezno direktno od Bajerovog predstavnika ,ako ga ima . Dobro bi bilo bar jednu flasu od bajera kupiti i cuvati flasu i dio tekucine da se moze detaljno sve uporediti . Bude falsifikata ali se moze razlikovati. Krivo mi sto nisam ostavio originalno pakovanje .

Ratujem takodje sa vranama, pa sam pre 2 godine probao da na malom delu njive razbacim par kg kukuruza zaprasen bromadiolonom.To sam radio dok sam setvospremirao, razbaceno je preko sveze isetvospremiranog, znaci nije bili zapraseno.Posle jedno 10 dana sam nasao jednu mrtvu vranu, sto ne mora da znaci da je uginula od zaprasenog semena, a kukuruz uopste nije bio pojeden, iako je bio na povrsini.Razmisljam opasno da i suncokret zaprasim istim.

Ratujem takodje sa vranama, pa sam pre 2 godine probao da na malom delu njive razbacim par kg kukuruza zaprasen bromadiolonom.To sam radio dok sam setvospremirao, razbaceno je preko sveze isetvospremiranog, znaci nije bili zapraseno.Posle jedno 10 dana sam nasao jednu mrtvu vranu, sto ne mora da znaci da je uginula od zaprasenog semena, a kukuruz uopste nije bio pojeden, iako je bio na povrsini.Razmisljam opasno da i suncokret zaprasim istim.
Bromadilon ima bitrex, koji sluzi da izazove povracanje ako mamak proguta neka zivotinja koja nije glodar i tako spreci trovanje i smrt. Ne znam da li ima efekta na ptice.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Bromadilon ima bitrex, koji sluzi da izazove povracanje ako mamak proguta neka zivotinja koja nije glodar i tako spreci trovanje i smrt. Ne znam da li ima efekta na ptice.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Ne znam, ali znam da to zrno na povrsini nije nista diralo, po meni dovoljno da ptice ne vade.

Изгледа да треба куповати мотике, док их још има.

Danas dobijem cjenovnik od mljekare. Cijene kao i prosle godine. KWS 135 KM Pionir od 145 do 189 KM zavisno sa cime je tretiran.

Nazad
Vrh